četvrtak, 24. septembar 2015.  19:04h
Pročitano 2180 puta

Izložba „Pančevo - Beograd“

Sinoć je u galeriji Narodnog muzeja Pančevo otvorena izložba članova Udruženja likovnih umetnika Srbije pod nazivom „Pančevo – Beograd“. 

Oko 60 radova  52 umetnika biće izloženo do polovine oktobra  u galeriji Narodnog muzeja Pančevo Oko 60 radova 52 umetnika biće izloženo do polovine oktobra u galeriji Narodnog muzeja Pančevo Narodni muzej Pančevo

Na otvaranju su govorili Dušan Rusalić, predsednik UO ULUS-a i Vedran Vučić iz organizacionog odbora ULUS-a.

Sve velike reprezentativne izložbe u koje spade i ova postavljena u Narodnom muzeju Pančevo formiraju se na dva načina: putem konkursa i po pozivu, a izbor radova vrši Savet sastavljen od likovnih umetnika.

Kriterijum je najčešće zbir mišljenja, kao svojevrsna saglasnost određenog broja likovnih umetnika koji se pozivaju na sopstvena iskustva, svoje viđenje likovne prakse, svoju prirodnu stvaralačku isključivost ali i na dobronamerne kompromise. 

Shodno tom izboru publika koja poseti pančevački muzej moći će da vidi i promišlja o radovima raznih tehnika, formata i umetničkih opredeljenja: crtež, akvarel, digitalna fotografija, ulje na platnu, grafika, drvorez, skulptura u drvetu, metalu, kao i kombinovane tehnike, saopšteno je iz Narodnog muzeja Pančevo.

Izloženo je oko 60 radova, 52 umetnika koji su članovi ULUS-a. Postavka će biti dostupna do polovine oktobra.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00