sreda, 11. april 2018.  13:19h
Pročitano 1138 puta

Stradao pilot aviona G-4, drugi povređen i zbrinut na VMA

U nesreći koja se danas dogodila u rejonu opštine Kovačica, prilikom redovnog trenažnog leta na školsko-borbenom avionu „supergaleb" G-4, poginuo je pilot major Robert Kaloci, a povređeni pilot major Aleksandar Matić u svesnom stanju je prevezen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Nadležni tužilac nalazi se na mestu nesreće. Istraga je u toku. Nadležni tužilac nalazi se na mestu nesreće. Istraga je u toku. Dejan Valek

Major Kaloci je obavljao dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko-opitnog centra, bio je u braku i imao sina.

Nadležni tužilac nalazi se na mestu nesreće. Istraga je u toku.

 

0 avion uvidjaj kovacica

 

Telegrame saučešća porodici stradalog pilota uputili su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

U današnjem udesu školsko-borbenog aviona „supergaleb" G-4, prilikom katapultiranja, stradao je jedan pilot Centra za letna ispitivanja Tehničko-opitnog centra, dok je drugi pilot povređen i u svesnom stanju prebačen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji. Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković su na VMA.

Ranije danas Vojska Srbije potvrdila je da se oko 9.50 školsko-borbeni avion „supergaleb G-4" srušio u rejonu opštine Kovačica.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00