sreda, 11. april 2018.  10:49h
Pročitano 1937 puta

Avion Vojske Srbije srušio se kod Kovačice

Školsko-borbeni avion „supergaleb G-4“, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, kojim su upravljali piloti iz Centra za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra, srušio se danas oko 9.50 časova u rejonu opštine Kovačica, saopštila je Vojska Srbije.

Školsko-borbeni avion „supergaleb G-4“, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije srušio se u blizini Kovačice Školsko-borbeni avion „supergaleb G-4“, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije srušio se u blizini Kovačice http://www.vs.rs

Prema prvim saznanjima dvojica pilota su se katapultirala, a na lice mesta je upućena ekipa Službe traganja i spasavanja RV i PVO.

Prema pisanju beogradskih medija, jedan pilot je poginuo, a drugi je u teškom stanju.

Kako saznajemo u Vojsci Srbije reč je o školskom avionu "supergaleb G-4" za obuku pilota. Piloti su bili na redovnoj letačkoj obuci.

U Hitnoj pomoći u Pančevu RTS-u je rečeno da se negde kod Kovačice dogodila nesreća i da je jedna osoba prevezena u pančevačku bolnicu. Reč je o neidentifikovanom muškarcu, koji je zatim prebačen na Vojnomedicinsku akademiju. Nema detaljnijih informacija o tome da li je reč o osobi koja se nalazila u avionu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00