subota, 8. avgust 2015.  18:01h
Pročitano 3556 puta

Tužilaštvo i policija rešavaju aferu "Apoteka" u Pančevu

Afera zloupotrebe u Apotekarskoj ustanovi Pančevo uskoro bi trebala da dobije sudski epilog, a policija po nalogu tužilaštva radi na dopuni krivičnog postupka, koji je protiv nedavno smenjene direktorke Branke Milojević pokrenut još u martu.

Afera "Apoteka" potresa Pančevo Afera "Apoteka" potresa Pančevo

Nakon smene direktorke Milojević, Apotekarskoj ustanovi Pančevo ostao je dug od više od 7 miliona evra dobavljačima i dve plate zaposlenima, a protiv nje i još tri osobe vodi se postupak za zloupotrebu službenog položaja.

Kako je MOJKraj.rs saznaje, poslednjih dana policija značajno aktivnije radi na rešavanju afere “Apoteka”, a u tužilaštvu očekuju dodatno podatke za kompletiranje krivične prijave. 

Bivša direktorka bez zaštite stranke

Branka Milojević na čelo “Apoteka Pančevo” je došla kao kadar Jedinstvene Srbije, ali ubrzo prelazi u Srpsku naprednu stranku, pretpostavlja se kako bi prikrila svoje protivzakonite radnje. Ipak, izgleda da zaštitu od stranke ne može da očekuje. 

U radnoj grupi Srpske napredne stranke zaduženoj za južni Banat kažu da kriminal i nedomaćinsko ponašanje nigde neće tolerisati, pogotovo ne u svojim redovima. Njena smena i istraga, koja se vodi, jasni su dokazi da nema zaštićenih. 

Tužilaštvo je još u martu pokrenulo krivični postupak naredbom za sprovođenje istrage. Postupak je pokrenut za dva poslovna odnosa, za koje je policija prikupila dovoljno dokaza za postojanje osnovane sumnje da je došlo do zloupotrebe službenog položaja. Za ostale sumnjive poslove policija je trebalo da nastavi rad na rasvetljavanju. Međutim, niti je policijska istraga odmakla, niti je direktorka bila smenjena. Štaviše, nastavila je sa zloupotrebama. Ipak, izgleda da je sada došlo do nekih promena, pa je osim njene smene i rad policije ažurniji. Sve to govori da možemo vrlo brzo očekivati i kokretnije rezultate istrage, kaže za naš portal izvor blizak istrazi.

U Višem tužilaštvu rekli su nam da u cilju istrage ne mogu da otkrivaju detalje, ali su nam potvrdili da se vodi postupak.

Doneta je naredba za pokretanje istrage protiv bivše direktorke i troje njenih pomagača za zloupotrebu službenog položaja, a trenutno su u toku saslušanja svedoka. To je sve što vam za sada možemo reći, istakla je Gordana Čolić, viši tužilac u Pančevu.

 

Autor:  MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00