petak, 7. avgust 2015.  18:44h
Pročitano 2055 puta

Napad u Pančevu: šoljom udarao inspektora po glavi

Dvoje službenika Sekretarijata za poresku administraciju Pančeva povređeni su danas kada ih je čovek nezadovoljan dobijenim odgovorima u vezi svog poreskog rešenja fizički napao.

Česte pretnje službenicima, ali do danas nije bilo fizičkih napada Česte pretnje službenicima, ali do danas nije bilo fizičkih napada Arhiva

Inspektor Aleksandar Jovičić zadobio je povrede glave kada je danas na njega oko 11 sati nasrnula nezadovoljna stranka.

Jelena Lupulov, službenica ovog Sekretarijata kaže da se čovek bunio zbog toga što poreske uplatnice i dalje stižu na ime njegove pokojne majke. Kako kaže, pokušala je da mu objasni da drugačije ne može, jer još nije sprovedena ostavinska rasprava.

Njen kolega Aleksandar Jovičić, koji je upućen u slučaj, pokušavao je da mu objasni o čemu se radi, međutim, stranka je bila nezadovoljna dobijenim objašnjenjem.

U tom trenutku naša šefica Ljubica Valaško je u kancelariju unela neki document da potpišemo. Kolega Aleksandar se nagnuo nad sto, čovek mu je skočio na leđa i počeo da ga udara šoljom za kafu koja je bila na tom stolu, priča Lupulov.

Prema izjavama svedoka, stranka je inspektora nekoliko puta udarila šoljom po glavi.

Ljubica Valaško, pomoćnica Sekretara sekretarijata za poresku administraciju kaže da je videla stranku kako uzima šolju sa stola i potom udara kolegu.

Pitala sam "Šta to radite?" Onda se on okomio na mene, zavrnuo mi ruku i drugom rukom počeo da me udara pesnicom u glavu, kaže Valaško.

Razbesnelog građanina iz kancelarije su izbacili Jovičić, iz čije glave je curela krv, i još jedan službenik koji je pritrčao u pomoć, a zatim su stigli pripadnici obezbeđenja zgrade i policija koja je odvela napadača. Lekari Hitne pomoći povređenog službenika prevezli su do Bolnice u Pančevu.

U Hitnoj pomoći nam je potvrđeno da su lekari inspektoru konstatovali oguljotinu na glavi, a da je službenica zadobila udarac iznad oka.

U Sektretarijatu za poresku administraciju tvrde da su često izloženi nezadovoljstvu i verbalnim napadima, ali da do sada nije bilo slučajeva fizičkog obračuna.

Milica Marjanović, sekretar Sekretarijata za poresku administraciju kaže da je do sada bilo pretnji, pljuvanja, vređanja i ponižavanja. 

Prete nam telefonom da nas treba dići u vazduh, a jednom su nam izbušili gume na službenom autu i na njemu sprejom iscrtali kukaste krstove, ali fizičkih napada nikada nije bilo, kaže Milica Marjanović.

Ona dodaje da će nakon ovog incidenta tražiti da se njihova služba, koja je na pretposlednjem spratu Gradske uprave, izmesti u prizemlje gde je obezbeđenje ili da jedan radnik obezbeđenja bude stalno prisutan u Sekretarijatu kako bi se sprečili napadi.

Policija je saopštila da je slučaj prijavila Osnovnom tužilaštvu od koga čeka dalja uputstva u vezi s ovim incidentom.

 

Autor:  PančevoMOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00