utorak, 16. januar 2018.  11:22h
Pročitano 911 puta

Požar u kontejnerima u centru grada umalo ugrozio i objekte

U centru Pančeva, u Ulici Dimitrija Tucovića, ispred prodavnice Maksi, jutros su goreli metalni kontejneri, a požar je pretio da zahvati i obližnje objekte.

U centru Pančeva, u Ulici Dimitrija Tucovića, ispred prodavnice Maksi, jutros su goreli metalni kontejneri U centru Pančeva, u Ulici Dimitrija Tucovića, ispred prodavnice Maksi, jutros su goreli metalni kontejneri JKP Higijena

Zahvaljujući brzoj dojavi radnika „Parking servisa“ vatrogasne ekipe uspele su brzo da ugase ovaj požar.

Vreo pepeo upalio je smeće u sva četiri metalna kontejnera na ovoj lokaciji. Tokom 2016. godine zabeležen je slučaj da su zbog bačenog pepela samo u jednom danu izgorela čak četiri plastična kontejnera na ovom mestu. Početkom decembra prošle godine vatra je na istom mestu progutala još jedan plastični kontejner. To je bio razlog da ,,Higijena“ na ovu lokaciju postavi metalne kontejnere. Tokom prošle godine uništeno je pedesetak kontejnera od čega je 25 plastičnih totalno izgorelo.

Od početka ove grejne sezone u više navrata žar je uzrokovao i kvarove na autosmećarima a u dva slučaja vreo pepeo je dospeo i na telo deponije. 

Ove situacije znatno otežavaju rad radnika ,,Higijene“ i iziskuje vanredne mere opreza kako ne bi došlo do neželjenih ekcesa prilikom deponovanja smeća na deponiji.

Još jednom apelujemo na građane da vreo pepeo nikako ne bacaju u posude za komunalni otpad već da ih odlazu u džakove pored kontejnera. Samo tako sprečiće se milionske štete koja  svake godine nastaju zbog paljenja kontejnera, saopšteno je iz JKP Higijene.

Svake godine JKP Higijena potroši više miliona dinara za nabavku novih kontejnera koji izgore tokom jedne grejne sezone.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00