petak, 29. decembar 2017.  07:51h
Pročitano 4087 puta

Uhapšena bivša direktorka Apoteke u Pančevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su J. E. (1977), bivše odgovorno lice Apoteke „Pančevo“ iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Nekadašnja direktorka Apoteke Pančevo Jelena Eror uhapšena zbog zloupotrebe službenog položaja Nekadašnja direktorka Apoteke Pančevo Jelena Eror uhapšena zbog zloupotrebe službenog položaja Pančevo.MOJKraj.rs

Postoje osnovi sumnje da je Jelena Eror 31. avgusta 2015. godine, prethodno snizivši cene, prodala više vrsta lekova i farmaceutskih proizvoda privrednom društvu „Lekovit“ iz Šapca, da bi tokom septembra 2015. godine, od ovog društva kupila 39 lekova iste vrste, ali po uvećanoj ceni.

Sumnja se da je na ovaj način pričinila štetu Apoteci „Pančevo“ u ukupnom iznosu od 1.144.292 dinara.

Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija uhapsili su 30 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2010. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela, kojima su budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za oko 21,5 miliona evra.

Akcije suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, sprovedene su na teritoriji policijskih uprava Čačak, Beograd, Zrenjanin, Požarevac, Smederevo, Jagodina i Novi Pazar.

Policija je razotkrila i uhapsila i osam članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su od januara 2016. do juna 2017. godine, kroz simulovane poslove, „izvukli“ iz preduzeća sa teritorije Srbije više od milijardu i četiristotine miliona dinara i tim firmama omogućili utaju poreza od 200.000.000 dinara.

Među uhapšenima su i bivše odgovorno lice Apoteke Pančevo, bivši funkcioner „Jugobanke“ AD Kosovska Mitrovica, članovi kreditnog odbora za pravna lica ''Srpske banke'', više odgovornih lica i zaposlenih u različitim privrednim društvima.   

Takođe, policija je podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv 43 osobe, među kojima su tri policijska službenika, 10 carinskih službenika, advokat, odgovorno lice Ustanove Gitarijada Zaječar, odgovorna  lica Koncerna „Farmakom M.B. Šabac“.

Autor:  MUP
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00