sreda, 27. decembar 2017.  15:26h
Pročitano 1876 puta

Hapšenja i krivične prijave i u Pančevu zbog oružja i narkotika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja, oko 45 kilograma narkotika, otkrili dve laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili 15 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja i oko 45 kilograma narkotika Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja i oko 45 kilograma narkotika www.mup.gov.rs

U saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u akcijama koje su sprovedene na teritoriji policijskih uprava Beograd, Zaječar, Jagodina, Kruševac, Novi Pazar, Pančevo, Prokuplje, Smederevo, Užice, Kikinda, Sombor, Kragujevac i Šabac, zaplenjeno je 47 kilograma marihuane, oko 60 grama kokaina, kao i manja količina amfetamina i hašiša. 

Takođe, zaplenjene su i 24 puške od kojih jedna automatska i dve  poluautomatske, 21 pištolj, dva revolvera, 1.152 komada municije različitog kalibra, 1,5 komada štapina dinamita, sedam ručnih bombi i šest  granata. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje, uhapsili su šest osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv još osam osoba. 

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja policija je uhapsila osam  osoba i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 21 osobe, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Po prethodno raspisanim potragama policija je uhapsila još jednu osobu.

Hapšenja i u Pančevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 
Policija je kod osumnjičenog pronašla rasklopljenu, ručno pravljenu pušku ''kratež'' i 22 patrona za lovačku pušku, koje je nosio sa sobom na ulici. 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv sedamdesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 
Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela okvir za automatsku pušku sa devet metaka i još deset metaka različitog kalibra. 

Autor:  MUP
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00