nedelja, 24. decembar 2017.  09:14h
Pročitano 1755 puta

Hapšenja i u Pančevu zbog marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja.

Više lica zbog proizvodnje marihuane uhapšeno je na teritoriji Pančeva Više lica zbog proizvodnje marihuane uhapšeno je na teritoriji Pančeva www.mup.gov.rs

U saradnji sa nadležnim tužilaštvima policija je zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapsila 94 osobe, a na području Kragujevca, Pančeva, Bora i Jagodine otkriveno je pet laboratorija za uzgoj marihuane.

Tokom ovih akcija policija je zaplenila 82,6 kilograma marihuane, 768 grama  heroina, 145 grama kokaina, 855 grama amfetamina, 910 komada raznih tableta, kao i manju količinu hašiša.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 50 osoba, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja policija je uhapsila 38 osoba i zaplenila 103 puške, od čega 18 automatskih ili poluautomatskih, 81 pištolj i revolver, jedan „škorpion“, tri eksplozivne naprave, 572 grama eksploziva, šest bombi i 11.700 komada municije različitog kalibra.

Zbog nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 74 osobe.

Po prethodno raspisanim potragama policija je uhapsila još 21 osobu.

Hapšenja i u Pančevu zbog marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su Z. B. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima iz koje je oduzeto 29 kilograma i 690 grama marihuane.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su oko 13 kilograma marihuane i uhapsili J.P. (1961), A.I. (1981) i A.I. (1982).
Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog J.P. pronašla pola kilograma marihuane, dok je osumnjičeni A.I. prilikom ulaska policije u njegov stan iz kuće izbacio oko 12 kilograma marihuane spakovane u 12 paketa.
U stanu osumnjičenog A.I. policija je pronašla lovačku pušku i lovački karabin, pa mu se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su N.L. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla oko 90 grama marihuane i 89 grama amfetamina, digitalnu vagicu za precizno merenje i mobilni telefon. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela dva pištolja, dva metka i manju količinu marihuane.

Pripadnici Ministrstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su B. P. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Policija je kod osumnjičenog pronašla dve ručne bombe. Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Autor:  MUP
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00