sreda, 6. decembar 2017.  14:48h
Pročitano 904 puta

Rasvetljene krađe i razbojništva, uhapšeno 97 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 97 osoba koje se sumnjiče da su izvršili krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo. 

Uhapšen i osumnjičeni iz Pančeva zbog provala u kuće i vikendice Uhapšen i osumnjičeni iz Pančeva zbog provala u kuće i vikendice www.mup.gov.rs

Kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo, u više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata, koje su realizovane na teritoriji policijskih uprava Beograd, Kragujevac, Novi Pazar, Leskovac, Pirot, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Bor, Vranje, Zaječar, Jagodina, Sremska Mitrovica i Prokuplje, uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 300 teških krađa, krađa i razbojništava.

Takođe, u okviru ovih akcija podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 48 osoba.

Policija je od osumnjičenih oduzela više predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, više mobilnih telefona i sim kartica, dva kompjutera, više komada nameštaja i tehničkih uređaja ukradenih iz kuća i stanova.

Uhapšen zbog provala u kuće i vikendice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. 

Sumnja se da je on upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta provaljivao u kuće i vikendice na području Pančeva i Starčeva i iz njih krao stvari, koje je kasnije prodavao. 

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla deo ukradenih predmeta.

Autor:  MUP
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00