ponedeljak, 20. novembar 2017.  15:30h
Pročitano 1976 puta

Uhapšeni i rukovodioci HIP Azotare

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Među uhapšenima je i više odgovornih lica u HIP Azotari Pančevo Među uhapšenima je i više odgovornih lica u HIP Azotari Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Među njima je i više lica zaposlenih u HIP Azotari Pančevo.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, osumnjičenima koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Zaječar, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje na teret se, između ostalog, stavljaju dela korupcije i privrednog kriminala poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i dela opšteg kriminala poput - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

Među uhapšenima su i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce PS Bač i PI Kanjiža, zatim bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš.

Direktor HIP Azotara Miljan Đurović i još dvojica rukovodilaca te kompanije iz Pančeva i Beograda saslušani su u osnovnom tužilaštvu u Pančevu, potvrđeno je u tom tužilaštvu za Insajder. Njima nije određen pritvor, niti je tužilaštvo tražilo tu meru, jer prema navodima iz tužilaštva nije bilo osnova za pritvor. Eventualna odgovornost tri rukovodioca u Azotari ispitivaće se u redovnom postupku.

Autor:  MUP
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00