petak, 16. jun 2017.  10:40h
Pročitano 2578 puta

Pronađena je prikolica s košnicama ali bez meda

Prikolica s košnicama punim pčela, ali bez meda, koja pre nekoliko dana ukradena u Pančevu, pronađena je juče u okolini Požarevca, potvrdio nam je vlasnik pčelar Vojkan Milutinović.

Prikolica  s košnicama i pčelama pronađena je između sela Poljana i Vlaški Do kod Požarevca Prikolica s košnicama i pčelama pronađena je između sela Poljana i Vlaški Do kod Požarevca FB Privatna arhiva

Kako kaže, prikolica je pronađena između sela Poljana i Vlaški Do kod Požarevca.

Imali smo sreću što je čovek koji je vozio prikolicu do tog mesta, bio iznajmljen za prevoz, i što je video objave putem medija i društvenih mreža i kontaktirao me je telefonom dok sam bio u policiji, pa smo juče odmah otišli do mesta gde je prikolica parkirana, kaže Milutinović.

Ono što je interesantno, kupac prikolice s košnicama kaže da nije imao pojma da su pčele ukradene, izjavio je kako ništa nije dirao, a Milutinović je osnovnim pregledom košnica utvrdio da meda nema. Izvrcano je oko 600kg meda.

U ime svoje porodice i moje lično zahvaljujem se svim ljudima koji su pomogli da se informacija proširi i košnice pronađu, izjavio je pčelar Vojkan Milutinović.

Milutinović će danas otići da prikolicu s pčelama preveze nazad do Pančeva, a nakon toga će uslediti detaljna provera rojeva, da vidi da li su sve pčele na broju, u kakvom su stanju i da pokuša da nastalu štetu umanji.

On kaže da je mladić iz Pančeva, koji je prodao prikolicu s košnicama, od ranije poznat policiji, a i kupac prikolice nije neko od ugleda među drugim pčelarima.

Nakon što policija bude uradila svoj deo posla, Milutinovićima ali i ostalim pčelarima ostaje briga da pokušaju da nađu najbolji način kako da štite svoje pčelinjake.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

0 #1 Boki 16-06-2017 17:40
Poslidajte točkovekad ostavite prikolice pa će malo sutra da je odvezu. 8)
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00