četvrtak, 15. jun 2017.  13:48h
Pročitano 2364 puta

Pčelaru u Pančevu ukradena prikolica s košnicama punim pčela

U Pančevu je pre dva dana zabeležen novi slučaj krađe košnica, kada je sa zimovnika vlasnika na svega jedan kilometar od njegove kuće, ukradena prikolica s 36 košnica punih pčelama.

Ovako izgleda ukradena prikolica pčelara Vojkana Milutinovića iz Pančeva Ovako izgleda ukradena prikolica pčelara Vojkana Milutinovića iz Pančeva FB Privatna arhiva

U pitanju je pčelar iz Pančeva, Vojkan Milutinović, inače, predsednik Udruženja pčelara “Pančevo”.

Prikolica je odvučena traktorom ili džipom, pa molimo sve one koji imaju neke informacije da se jave Vojkanu Milutinoviću na telefon broj 063 329 309.

Prikolica je duga šest metara, s 36 košnica punim pčela, a ovom krađom Milutinoviću je pričinjena materijalna šteta od najmanje milion dinara.

Ovaj Pančevac poslednjih deset godina se profesionalno bavi pčelarstvom i to je bio jedini izvor prihoda njegovoj porodici.

U policiji u Pančevu su nam potvrdili da je krađa prijavljena i da se intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

 

foto ukradene prikolice

 

Inače, nije ovo usamljen slučaj. Ove godine bilo je već tri, četiri slučaja krađe košnica na našoj teritoriji.

Pre tri dana i u naselju Vojlovica pčelaru Gašparu Čiki je ukradeno 19 košnica spremljenih za rojeve. Njemu je načinjena velika šteta takođe, jer se pet godina bavi pčelarstvom, a za pokretanje posla podigao je i kredit i sada ne zna da li će uspeti da se oporavi. Kako Čiki kaže, košnice su bile dobro sakrivene u blizini Milja i sumnja da je neko došao dobro opremljen sa kombijem ili prikolicom da bi mogao sve da ih odnese. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00