četvrtak, 1. jun 2017.  15:05h
Pročitano 3244 puta

U Pančevu primenjena mera o udaljenju nasilnika iz kuće

Prva mera udaljenja nasilnika iz kuće do 30 dana, izrečena je danas u Pančevu, kada je i počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

U pitanju je slučaj u kojem je žena prijavila supruga nasilnika. U pitanju je slučaj u kojem je žena prijavila supruga nasilnika. Ilustracija

Ministarka pravde Nela Kuburović potvrdila je da je policijski službenik u Pančevu danas izrekao prvu hitnu meru udaljavanja nasinika iz stana, pošto je počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Novosti pišu da to pokazuje da će Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i te kako imati primenu u praksi, ukazala je ona napominjući da će i prekršajni sudovi imati svoju ulogu u primeni novog Zakona.

U slučaju da nasilnik ne poštuje hitnu meru koja mu je izrečena, prekršajni sud u hitnom postupku moze da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, rekla je ministarka pravde.

Ona je istakla da je cilj ovog Zakona da imamo prevenciju i da sprečimo nasilje, a ukoliko do njega dođe, da se efikasno reaguje i da nasilnici budu sankcionisani.

Policijac u Pančevu je najpre izrekao hitnu meru udaljenja nasilnika iz stana do 48 sati, a nju je na predlog tužioca Osnovni sud u Pančevu produžio na 30 dana. U pitanju je slučaj u kojem je žena prijavila supruga nasilnika.

Autor:  Novosti
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00