ponedeljak, 6. mart 2017.  20:21h
Pročitano 1702 puta

U akciji “Pluton 2” policija uhapsila i više lica u Pančevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i zloupotrebom ovlašćenja u privredi oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 172.039.772,86 dinara. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su pet osoba Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su pet osoba www.mup.gov.rs

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, uhapšeni su rukovodilac Odeljenja za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve M.P., odgovorno lice AD „Banat“ Banatski Karlovac N.K., odgovorno lice „Mesoprometa“ iz Pančeva Lj.J. i odgovorna lica AD „Banat“ i „Mesopromet“ Z.B. i S.B. 

Postoje osnovi sumnje da su uhapšeni od 2005. do 2007. godine, protivpravno otuđili meso i mesne prerađevine, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve, koje im je bilo povereno na skladištenje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 47 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga.

Akcija „Pluton 2“ sporovedena je u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru, a osumnjičeni se terete da su od 2005. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su budžetima Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, grada Beograda i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od 1.896.090.232,00 dinara, odnosno više od 17,5 miliona evra.

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična dela poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, nenamensko korišćenje budžetskih sredstava, pronevera, falsifikovanje službene isprave, prevara i teška krađa.

Autor:  MUP
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00