sreda, 1. mart 2017.  15:08h
Pročitano 2449 puta

Uhapšen rukovodilac u HIP “Azotari”

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su rukovodioca u HIP ''Azotari'' Pančevo Z.S. (1955), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Rukovodilac u HIP ''Azotari'' uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica Rukovodilac u HIP ''Azotari'' uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica www.mup.gov.rs

Postoje osnovi sumnje da je Z.S. u toku 2015. godine nevršenjem svoje dužnosti rukovodioca pogona Amonijak III, propustio da organizuje kontrolu izvršenog remonta, usled čega je došlo do havarije u pogonu.

Prouzrokovana je šteta za HIP Azotaru u iznosu iznad 500.000.000,00 dinara.

Rukovodilac u HIP Azotari uhapšen je danas u velikoj policijskoj akciji, usmerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, u okviru koje su uhapšene 53 osobe i podnete krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

Akcija je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Jagodini, Kragujevcu, Zaječaru, Nišu, Leskovcu i Pirotu, a osumnjičeni se terete da su od 2005. godine do danas, izvršili više krivičnih dela kojima su lokalnim, pokrajinskom i republičkom budžetu, kao i više pravnih lica, naneli više od milijardu dinara štete, odnosno oko 10 miliona evra. 

Kako je saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična dela pranje novca, poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, pronevera, prevara, trgovina uticajem, primanje mita i falsifikovanje službene isprave.

Autor:  MUP
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00