sreda, 4. januar 2017.  14:42h
Pročitano 3059 puta

Nesreća u Azotari: radnik se ugušio od amonijaka

Jedan radnik HIP Azotare Pančevo preminuo je danas od posledica trovanja amonijakom, potvrđeno je našoj redakciji u pančevačkoj Opštoj bolnici. U pitanju je Goran Pejić (51) iz Starčeva.

Danas u 12.10 časova u HIP Azotari u Pančevu u pogonu Karbamid došlo je do proboja na instalacijama i curenja amonijaka, a tom prilikom nastradao je jedan radnik fabrike Danas u 12.10 časova u HIP Azotari u Pančevu u pogonu Karbamid došlo je do proboja na instalacijama i curenja amonijaka, a tom prilikom nastradao je jedan radnik fabrike Pančevo.MOJKraj.rs

Drugih povređenih nije bilo. Prema prvim informacijama, danas oko 12 sati, u pogonu Karbamid u Azotari iscureo je amonijak. Ubrzo, posle ovog događaja, havariju je sanirala vatrogasna služba preduzeća.

Vanredni inspekcijski nadzor u Azotari trenutno obavlja pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine, Šimon Bančov.

Gordana Vasojević, rukovodilac službe za zaštitu životne sredine u Azotari, izjavila je da još uvek nije poznato zbog čega je došlo do curenja amonijaka u pogonu Karbamid, ali da se pretpostavlja da je popustio jedan od ventila. 

Proboj na instalacijama u pogonu Karbamid u HIP Azotari

Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva informisan je da je danas, 4. januara u 12.10 časova u HIP Azotari u Pančevu u pogonu Karbamid došlo do proboja na instalacijama i curenja amonijaka. Tom prilikom nastradao je jedan radnik fabrike. 

Brzom intervencijom radnika i vatrogasaca zaustavljeno je veće curenje ove opasne materije. Ovaj akcident je lokalnog karaktera i nema opasnosti po ugrožavanje životne sredine i zdravlje građana, saopšteno je iz Gradske uprave Pančevo.

Obavešteni su Republička inspekcija za zaštitu životne sredine i MUP Republike Srbije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00