petak, 24. jun 2016.  17:30h
Pročitano 3188 puta

Uhapšena grupa falsifikatora ličnih karata i pasoša

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog krimilala - SBPOK, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su izrađivale i distribuirale falsifikovane isprave - lične karte Republike Srbije i putne isprave Republika Srbije, Hrvatske, Slovenije i Slovačke.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su izrađivale i distribuirale falsifikovane isprave Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su izrađivale i distribuirale falsifikovane isprave MUP

Policija je uhapsila i odredila zadržavanje do 48 časova P. D. (48), B. G. (47), Z. V. (43) i D. V. (52) zbog sumnje da su su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprava.

Prilikom pretresa na više lokacija u Pančevu, Beogradu i Lazarevcu, policijci su našli i od osumnjičenih privremeno oduzeli 16 falsifikovanih dokumenata, ličnih karti i vozačkih dozvola Republike Hrvatske, Slovenije i Slovačke.

Zaplenjeni su računari koji su korišćeni za pripremu izrade falsifikovanih isprava, improvizovanu laboratoriju sa više različitih priručno izrađenih mašina, sekač papira, laserski sekač plastike, plastifikatore, holograme i više ručno izrađenih priručnih alata i žigova.

Osim toga, prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete dve blanko vize Savezne Republike Nemačke i jedna blanko viza Republike Austrije, interna evidencija o izrađenim falsifikovanim dokumentima, sa evidencijom novca dobijenim od prodaje dokumenata i gotov novac u iznosu od 15.300 evra i 300 švajcarskih franaka, navodi se u saopštenju MUP-a.

Autor:  MUP
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00