subota, 18. novembar 2023.  19:13h
Pročitano 819 puta

Više javno tužilaštvo Pančevo: Uhapšena naoružana tročlana banda

Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog M.D. (rođen 1996. godine) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i municije, neovlašćeno držanje opojnih droga i ugrožavanje sigurnosti kao saizvršilac, a protiv osumnjičenih M.D. (rođen 1996. godine) i M.M. (rođen 2002. godine), obojica iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti kao saizvršioci.

Zgrada Suda i Tužilaštva u Pančevu Zgrada Suda i Tužilaštva u Pančevu Pančevo MOJKraj/arhiva

 

 

Osumnjičenima se stavlja na teret da su 16.11.2023. godine u 18:15 časova u Pančevu, u prolazu kod zgrade „Dunav osiguranja“ u ul. Masarikova bb ugrozili sigurnost oštećenog L.V. (rođen 2003. godine) iz Pančeva pretnjom da će napasti na njegov život, a osumnjičeni M.D. se tereti i da je neovlašćeno nosio pištolj sa pripadajućim okvirom sa sedam metaka od iznajmljene sobe hotela „Kutko“ u ul. Masarikova br. 3 do zgrade „Dunav osiguranja“, te da je u istoj sobi neovlašćeno držao još šest metaka i 0,71 gram neto mase opojne droge marihuane za sopstvenu upotrebu.

Nakon saslušanja osumnjičenih u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji su po nalogu ovog tužilaštva zadržani u trajanju do 48 časova, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana i to protiv sve trojice zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, a protiv M.D., kojem se stavlja na teret da je izvršio tri krivična dela, i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00