sreda, 25. oktobar 2023.  16:55h
Pročitano 1330 puta

Grupa maloletnika u Pančevu pretukla dečaka koji je nosio dukser Zvezde, u toku istraga

Više javno tužilaštvu u Pančevu postupa povodom događaja koji se desio 21. oktobra oko 18:30 časova, na uglu ulica Veljka Vlahovića i Cvijićeve, u naselju Strelište u Pančevu, kada je više lica za koje postoje osnovi sumnje da su maloletni, presrelo oštećenog maloletnika (rođen 2007. godine), koji je imao duksericu na kojoj se nalazilo obeležje sportskog kluba Crvena zvezda. 

Zbog zadobijenih telesnih povreda oštećenom maloletniku je ukazana medicinska pomoć u Pančevu a zatim je upućen u Beograd Zbog zadobijenih telesnih povreda oštećenom maloletniku je ukazana medicinska pomoć u Pančevu a zatim je upućen u Beograd Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Dečak je bio u društvu sa maloletnim drugom kada je grupa lica fizički nasrnula na oštećenog tako što su mu zadali više udaraca rukama, upotrebom palice i oštrim predmetom. 

Zbog zadobijenih telesnih povreda oštećenom maloletniku je ukazana medicinska pomoć u Pančevu a zatim je upućen u Beograd. 

Tužilaštvo će pribaviti medicinsku dokumentaciju radi utvrđivanja težine povreda koje je kritičnom prilikom zadobio oštećeni maloletnik.    

Jedan od napadača koji je bio u grupi, a koji je rukama zadao udarce oštećenom maloletniku, je identifikovan te je utvrđeno da se radi o maloletniku koji je rođen 2007. godine, i sa njim je obavljen razgovor u policiji. Više javno tužilaštvo u Pančevu je izdalo naredbe za dostavljanje zadržanih podataka za više brojeva mobilnih telefona za koje postoji sumnja da su korišćeni od strane učesnika ovog događaja. Takođe, policiji je izdat nalog za obezbeđenje dokaza video nazdora sa lica mesta. 

U toku je operativni rad policije na identifikaciji svih izvršilaca krivičnog dela, a posebno lica koja su oštećenom zadali udarce palicom i oštrim predmetom. 

S obzirom da je u toku prikupljanje dokaza, protiv identifikovanog maloletnika za sada nije podnet zahtev za pokretanje pripremnog postupka sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu, u toku kog postupka se može odrediti da se maloletnik stavi u pritvor kad za to postoje zakonski razlozi, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00