četvrtak, 23. jun 2022.  15:16h
Pročitano 2179 puta

Prijava protiv vandala koji uništavaju dečje igralište u centru

Protiv nepoznatih počinilaca koji su tokom noći grafitima uništili deo dečjeg igrališta u Gradskom parku u Pančevu i pokidali tartan ploče na žardinjerama oko stabala, podneta je prijava policiji. Tartan ploče su namenski postavljene, iz bezbednosnih razloga, da se deca ne bi povredila na oštrim ivicama betona.

Maja Vitman i Boban Đurđev s policijom na dečjem igralištu u Gradskom parku Maja Vitman i Boban Đurđev s policijom na dečjem igralištu u Gradskom parku G.U.

 

Gradska menadžerka Maja Vitman jutros je obišla ovu lokaciju u prisustvu Bobana Đurđeva, sekretara Sekretarijata za inspekcijske poslove i predstavnike Policijske uprave Pančevo.

Prijavu je podnela gradska menadžerka Maja Vitman kako bi se što pre otkrili počinioci.

 

grafiti na igralistu

 

Ovo nije prvi put da se uništava javna imovina i da se novopostavljena dečja igrališta nenamenski koriste. Dečja igrališta su namenjena isključivo za igru najmlađih sugrađana i neodgovorno je od strane starijih što igrališta ne čuvaju. Dok jedni grade i ulepšavaju Pančevo, drugi ga uništavaju. Neko iz čiste obesti, a možda i namerno uništava i lomi javnu imovinu, misleći valjda da će ostati nekažnjeni. Krajnje je vreme da se svi uzmemo u pamet i da čuvamo javnu imovinu kako se ovakve stvari ne bi događale, kaže gradska menadžerka Maja Vitman.

 

unistene tartan ploce oko stabala

 

Boban Đurđev, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove u Pančevu apelovao je na sugrađane da se odgovorno odnose prema javnoj svojini.

Ovo je još uvek gradilište, ali ćemo zbog dečjeg igrališta pojačati nadzor što se tiče inspekcijskih službi. Pokušaćemo tako da predupredimo delovanje nesavesnih pojedinaca. Slobodan sam da to nazovem vandalskim činom, jer je oštećen jedan deo kod igrališta koji nije mogao sam od sebe da otpadne. Jutros smo imali telefonske pozive, inspekcija je izašla na teren i konstatovala oštećenje na delu dečjeg igrališta u Gradskom parku kod Narodnog muzeja. S obzirom da Gradski park još uvek ima status gradilišta, apelujemo ovaj put na ljude da zajedno predupredimo ovakve stvari da se više ne dešavaju, rekao je Boban Đurđev.

Policija je izašla na teren kako bi na osnovu zatečenog stanja sačinila zapisnik.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00