subota, 26. decembar 2015.  15:27h
Pročitano 2321 puta

Hapšenja zbog zloupotreba u "Azotari"

U današnjoj akciji policije u kojoj je uhapšeno 80 osoba zbog krivičnih dela u oblasti finansijskoj kriminala i korupcije su i troje lica iz “Azotare” Pančevo.

Među uhapšenima i trojica bivših rukovodilaca "Azotare" Pančevo Među uhapšenima i trojica bivših rukovodilaca "Azotare" Pančevo

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, uhapšeni su M.G., bivši zamenik odgovornog lica ''Hip Azotara'' Pančevo i V.K., rukovodilac u tom preduzeću, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i R.V., privremeni zastupnik kapitala ''Hip Azotara'', koji nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Postoje osnovi sumnje da su privrednim društvima „Makota“ iz Novog Sada, „Agrar plus“ iz Đurđeva i „Tantrade“ iz Beograd, osumnjičeni prodali veštačko đubrivo, koje nisu adekvatno obezbedili i naplatili.

Na taj način „Hip Azotara“ Pančevo oštećena je za 193.847.023,22 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u koordiniranoj akciji na teritoriji cele Srbije, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i poreskom policijom, uhapsila je 80 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su od 2004. godine počinili više krivičnih dela u oblasti finasijskog kriminala i korupcije. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00