petak, 18. septembar 2015.  07:31h
Pročitano 1299 puta

HIP Petrohemija ponovo pokreće proizvodnju

Iz HIP-Petrohemije je saopšteno da nakon uspešne realizacije investicionih i remontnih aktivnosti fabrika ulazi u proces pokretanja proizvodnje. 

Za danas je planiran start fabrike Etilen, 20. septembra fabrike PEVG, a od 23. septembra očekuje se pokretanje proizvodnje u PENG-u Za danas je planiran start fabrike Etilen, 20. septembra fabrike PEVG, a od 23. septembra očekuje se pokretanje proizvodnje u PENG-u HIP Petrohemija

Posle Energetike koja je već startovala, sukcesivno će startovati proizvodni procesi u ostalim petrohemijskim fabrikama. 

Za danas je planiran start fabrike Etilen, u nedelju, 20. septembra start fabrike Polietilena visoke gustine (PEVG), a od 23. septembra očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrici Polietilena niske gustine (PENG). 

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. 

Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije kaže da ukupna vrednost investicionih i remontnih radova izvršenih tokom planskog zastoja iznosi oko 4,5 miliona evra. 

Realizovane investicije su usmerene na poboljšanje energetske i operativne efikasnosti među kojima su najvažnije rekonstrukcija delova postrojenja u Energetici, Etilenu, PENG-u i PEVG-u, kao i zamena pilot gorionika na baklji u Etilenu, PEVG-u i Fabrici sintetičkog kaučuka. Pri kraju je i realizacija najvažnijeg projekta investicionog održavanja – generalnog remonta hiper-kompresora u PENG-u,  izjavio je Miša Bulajić.

Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, koji predstavljaju osnovni bezbednosni sistem fabrike prilikom starta procesa rada i u toku samog procesa. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije, navodi se u saopštenju HIP Petrohemije.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00