ponedeljak, 12. avgust 2019.  20:59h
Pročitano 936 puta

Zaustavljena proizvodnja u Petrohemiji zbog radova

HIP-Petrohemija planski je zaustavila proizvodnju zbog radova na procesnoj opremi, a uspostavljanje uobičajenog režima rada očekuje se do kraja radne nedelje, saopšteno je iz te državne kompanije.

Iz Petrohemije je objašnjeno da je "zaustavljanje procesa rada fabrike Etilen za posledicu imalo pojavu buke i pojačanog plamena na baklji" Iz Petrohemije je objašnjeno da je "zaustavljanje procesa rada fabrike Etilen za posledicu imalo pojavu buke i pojačanog plamena na baklji" HIP Petrohemija

Proizvodnja je zaustavljena jutros oko četiri sata u fabrici Etilen, a nakon toga u fabrikama polietilena visoke gustine (PEVG) i polietilena niske gustine (PENG), saopšteno je iz Petrohemije i objašnjeno da je "zaustavljanje procesa rada fabrike Etilen za posledicu imalo pojavu buke i pojačanog plamena na baklji".

Sve aktivnosti u petrohemijskim fabrikama realizuju se uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, saopšteno je iz Petrohemije.

Takođe se u saopštenju navodi da "nije bilo uticaja na radnu i životnu sredinu, a sve nadležne institucije su blagovremeno obaveštene".

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00