utorak, 30. jul 2019.  23:19h
Pročitano 1193 puta

PSS Institut Tamiš na Sajmu seoskog turizma Rudno

Planinsko selo Rudno na obroncima Golije bilo je domaćin trećeg Sajma seoskog turizma, na kome se okupilo oko stotinu predstavnika lokalnih samouprava i vlasnika etno objekata iz cele zemlje. 

Detalj sa štanda PSS Institut Tamiš Pančevo Detalj sa štanda PSS Institut Tamiš Pančevo TOK

Sajam je bio prilika da turističke organizacije promovišu potencijale svojih krajeva, ali i da domaćini ukažu šta je neophodno za dalji razvoj seoskog turizma.

U srcu Rezervata biosfere Golija-Studenica poljoprivredni savetodavci, predstavnici turističkih organizacija i domaćini okupili su se da promovišu svoja sela, znamenitosti i gastronomiju.

Poljoprivredna savetodavna služba Instituta Tamiš iz Pančeva učestvovala je po prvi put na ovoj manifestaciji. U Rudnu su bili Nikola Škrbić, Aleksandar Varga, direktorka Zorica Repac i Bogdan Garalejić (Institut Tamiš) i Zoran Grba, član gradskog veća za poljoprivredu Grada Pančeva.

Kako saznajemo u Institutu Tamiš, na Sajmu seoskog turizma predstavljeni su proizvodi štrudla sa makom i rogačem UŽ „Dolovke“ iz Dolova, čiga testo UŽ "Bulka" iz Debeljače, Lalić Ivan "Ferdinska vina" Kaberne, Rajnski rizling, Hamburg, rakija šljivovica i Slovački kulen od PG Heđi Ondrej iz Padine, zatim "Vinarija Filipovski" iz Jabuke sa tri vrste vina od kojih je bermet ostavio nezaboravan ukus zadovoljstva kod svih koji su probali, PG Đurica Dušan iz Kovačice, pčelar sa proizvodima "Med sa lešnikom" i svi proizvodi od meda i kozmetički sa medom. Turistističke organizacije Kovačice i Grada Pančeva obogatile su nastup na Sajmu sa propagandnim štampanim materijalima i suvenirima.

Na tradicionalnom sajmu turizma dodeljene su nagrade za najlepše uređeni štand, najukusnije vrste jela, počev od predjela, pa do drugih gastronomski proizvoda od mesa, povrća, zatim pita i sitnih kolača.

U izboru za najbolje jelo PSS Institut Tamiš zauzeo je 3. mesto i osvojio bronzanu medalju za štrudlu sa makom koju su umesile članice UŽ "Dolovke" iz Dolova.

 

0 rudno sajam seosko turizma

 

Ove godine oko 400 građana koji su koristili vaučere za odmor u Srbiji, odabralo je da se odmori u jednom od 48 seoskih domaćinstava koja učestvuju u programu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00