petak, 10. maj 2019.  19:26h
Pročitano 2952 puta

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

HIP-Petrohemija nakon uspešne realizacije investicionih i remontnih aktivnosti ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Posle Energetike koja je već startovala, sukcesivno će startovati proizvodni procesi u ostalim petrohemijskim fabrikama.

Završen remont, počinje pokretanje proizvodnje Završen remont, počinje pokretanje proizvodnje HIP Petrohemija

U ponedeljak, 13. maja planiran je start fabrike Etilen i Polietilena visoke gustine (PEVG), a u utorak, 14. maja očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrici Polietilena niske gustine (PENG).

Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije kaže da ukupna vrednost investicionih i remontnih radova obavljenih tokom planskog zastoja iznosi oko 18,3 miliona evra.

Ovo je najveća investirana suma u HIP-Petrohemiji u poslednjih 30 godina, a projekti su finansirani iz sopstvenih sredstava kompanije. Najznačajnije realizovane investicije su reinstrumentacija i automatizacija upravljanja radom kompresora u fabrici Etilen, ugradnja nove linije za pakovanje gotovih proizvoda i zamena aktivatora katalizatora u fabrici PEVG i revitalizacija hiperkompresora i ugradnja nove mašine za pakovanje u fabrici PENG, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije i dodao da je sledeća velika investicija u 2019. godini povećanje obima proizvodnje u fabrici Polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta.

Pored investicionih aktivnosti tokom zastoja su realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi kako bi bio obezbeđen nesmetani rad petrohemijskih postrojenja u narednom periodu. Bez obzira na obimnost i relativno kratke rokove za realizaciju poslova zahvaljujući dobroj organizaciji i velikom angažovanju zaposlenih i izvođača radova sve investicione i remontne aktivnosti u Petrohemiji uspešno su obavljene.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine.

Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, koji predstavljaju osnovni bezbednosni sistem fabrike prilikom starta procesa rada i u toku samog procesa. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00