subota, 9. mart 2019.  19:41h
Pročitano 2469 puta

Osnovana Unija poslodavaca Pančeva

Poslodavci u Pančevu, imajući u vidu značaj organizovanja i socijalnog dijaloga, udružili su se sa ciljem da formalno i institucionalno ispune sve zahteve za formiranje Unije poslodavaca i Socijalno-ekonomskog saveta u Pančevu u saradnji sa sindikatima i Gradom Pančevom.

U Gradskoj upravi grada Pančeva 7. februara održana je Osnivačka skupština Unije poslodavaca grada Pančeva U Gradskoj upravi grada Pančeva 7. februara održana je Osnivačka skupština Unije poslodavaca grada Pančeva Grad Pančevo

Zbog toga je 27. februara u Gradskoj upravi grada Pančeva održana Osnivačka skupština Unije poslodavaca grada Pančeva.

Osnivačkoj sednici prisustvovali su i gosti – predstavnici Unije poslodavaca Srbije, Unije poslodavaca Vojvodine i lokalnih Unija iz Vojvodine. Privrednike je pozdravila Suzana Jovanović, članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

 

IMG 20190227 143721

 

Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov izjavio je ovim povodom da mu je izuzetno drago da nakon Osnivačke skupštine Unije poslodavaca, grad Pančevo dobija instituciju koja u narednom periodu u saradnji sa sindikatom i lokalnom samoupravom treba da bude osnova za organizovanje poslodavaca i okosnica socijalnog dijaloga. 

U prethodnom periodu ispunjeni su svi formalni i institucionalni uslovi za formiranje Unije poslodavaca, kao preduslova za osnivanje Socio-ekonomskog saveta grada Pančeva radi unapređenja i organizovanja socio-ekonomskog dijaloga na lokalnom nivou i koordinacije sa pokrajinskim i republičkim institucijama. S jedne strane, mi tako i formalno ispunjavamo jednu zakonsku obavezu, a s druge strane, ulazimo spremni u dalji proces otvaranja poglavlja i pridruživanja Evropskoj uniji sa ciljem da ovako organizovani i povezani subjekti – privreda, sindikat i lokalna samouprava radimo na unapređenju socijalnih i ekonomskih uslova, te stvaranja preduslova za dalji privredni rast, što i jeste suština. Bolji standard, bolji uslovi i za poslodavce i za radnike i građane Pančeva. Lokalna samouprava je povezujući faktor, mi ćemo raditi na unapređenju uslova rada, kako bi Unija mogla da bude operativna, čestitam svima i želim puno uspeha u radu, za dobrobit i razvoj Pančeva, rekao je Saša Pavlov.

 

IMG 0270

 

Za predsednika Skupštine Udruženja izabran je Filip Perić, direktor preduzeća „Finet inženjering“, koji je u svojoj izjavi za medije objasnio da su osnivači Unije Udruženja zanatlija i preduzetnika sa jedne strane i 20 poslodavaca sa teritorije grada Pančeva.

Ciljevi ove organizacije su da se stvori jedno jako udruženje poslodavaca, koje će formulisati svoje ciljeve, od zahteva prema lokalnoj samoupravi najpre, a samim tim i prema Pokrajinskoj i Republičkoj vlasti, te formirati zahteve koji treba da obezbede stabilnost naših poslovanja. U ovom trenutku u Uniji poslodavaca grada Pančeva, kada saberemo sva preduzeća i udruženja zanatlija, zaposleno je više od sedam hiljada ljudi sa teritorije grada Pančeva. Ono što mi želimo da ostvarimo u našem daljem radu jeste da zaštitimo radna mesta naših zaposlenih, a i naše poslovanje i da ga podignemo na viši nivo. Naravno, samim tim da učestvujemo u razvoju grada, znači u razvojnim projektima koje grad planira, da budemo u svakom slučaju partneri Gradskoj upravi i sindikatima u okviru Socijalno-ekonomskog saveta, što je još jedan od velikih ciljeva, rekao je Filip Perić.

 

IMG 2007

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00