četvrtak, 7. mart 2019.  22:46h
Pročitano 712 puta

Zastoj proizvodnje zbog remonta i investicija u “HIP-Petrohemiji”

U fabrici polietilena niske gustine (PENG) u petak, 8. marta počeće zastoj proizvodnje, koji će trajati 55 dana, dok će u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima „HIP-Petrohemije“ u Pančevu početi u sredu, 20. marta i trajaće 35 dana.

Realizacija ovih investicionih projekata vrednih oko 18,3 miliona evra imaće maksimalan efekat na ukupno poslovanje kompanije Realizacija ovih investicionih projekata vrednih oko 18,3 miliona evra imaće maksimalan efekat na ukupno poslovanje kompanije Petrohemija arhiva

Zastoj proizvodnje u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru počeće 15. aprila.

Najznačajnije aktivnosti tokom remonta biće usmerene na realizaciju investicija od kojih su ključne reinstrumentacija i automatizacija upravljanja radom kompresora u fabrici Etilen i revitalizacija hiperkompresora u fabrici PENG. Sledeća velika investicija u 2019. godini je povećanje obima proizvodnje u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Realizacija ovih investicionih projekata vrednih oko 18,3 miliona evra imaće maksimalan efekat na ukupno poslovanje kompanije. Ovo je najveća investirana suma u HIP-Petrohemiji u poslednjih 30 godina, a projekti će biti finansirani iz sopstvenih sredstava kompanije.

Pored investicionih aktivnosti u fabrikama Etilen, PEVG i PENG tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima. Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu.

Napominjemo da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine, piše u saopštenju.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00