sreda, 12. septembar 2018.  15:57h
Pročitano 1716 puta

Pančevo na Sajmu automehanike u Frankfurtu

Na Sajmu automehanike u Frankfurtu, prvi put, na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima potpisanog između Pokrajinske vlade i osam gradova, Novog Sada, Pančeva, Subotice, Sombora, Kikinde, Zrenjanina, Vršca i Sremske Mitrovice, predstavljaju se privredni potencijali iz oblasti automobilske industrije.

Maja Vitman i Saša Pavlov, predstavnici Grada Pančeva bili su domaćini na štandu prilikom posete Igora Mirovića Maja Vitman i Saša Pavlov, predstavnici Grada Pančeva bili su domaćini na štandu prilikom posete Igora Mirovića http://vojvodina.gov.rs

Domaćini na zajedničkom štandu su predstavnici Pančeva, Saša Pavlov, gradonačelnik i Maja Vitman, gradska menadžerka.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravi u radnoj poseti Frankfurtu, u okviru koje je danas posetio objedinjen štand AP Vojvodine, na kome se predstavljaju Razvojna agencija Vojvodine, Privredna komora Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka i domaće kompanije iz sektora automobilske industrije.

Učešće na ovom sajmu predstavlja značajne mogućnosti za promociju privrede naše zemlje i pronalazak potencijalnih investitora u oblasti automobilske industrije, koja je prepoznata kao jedan od sektora sa najviše potencijala za razvoj pokrajine, ocenio je predsednik Mirović nakon obilaska sajma i podsetio da je Pokrajinska vlada podržala model zajedničkog predstavljanja privrednika na međunarodnim sajmovima sa 50 miliona dinara.

 

pvo frankfurt

 

Predsednik Mirović najavio je da će u narednim danima biti potpisan ugovor o novoj direktnoj investiciji u opštini Kula sa nemačkom kompanijom iz oblasti automobilske industrije.

Sa nama su i gradovi Pančevo i Zrenjanin koji predstavljaju potencijale za nova ulaganja u indistrijskim zonama a čiju je izgradnju i opremanje finansirala Pokrajinska vlada, rekao je predsednik Mirović.

On je pozvao investitore da ulažu u pokrajinu jer je, kako je rekao, Republika Srbija, danas, zemlja stabilnosti i ekonomskog razvoja, a AP Vojvodina sigurno mesto za ulaganje.

Istakavši da je SR Nemačka među najznačajnijim partnerima AP Vojvodine, predsednik Mirović podsetio je da nemačke kompanije zapošljavaju 18.000 radnika, te dodao da je robna razmena u prvih sedam meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne godine, povećana za oko 30 odsto.

Naš cilj je da održimo nivo direktnih nemačkih investicija u pokrajini,izjavio je predsednik Mirović.

0 vojvodina frankfirt

 

Međunarodni sajam automehanike u Frankfurtu okuplja 1.000 izlagača iz više od 30 zemalja i predstavlja najznačajniju smotru dostignuća u autoindustriji.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00