utorak, 11. septembar 2018.  22:36h
Pročitano 3391 puta

Postupak zaštite geografske oznake Deliblatskog meda

Regionalna razvojna agencija Južni Banat doo Pančevo, radi na realizaciji zaštite geografske oznake Deliblatskog meda.

Počinje evidentiranje proizvođača deliblatskog meda i pokreće se postupak zaštite geografske oznake Deliblatskog meda Počinje evidentiranje proizvođača deliblatskog meda i pokreće se postupak zaštite geografske oznake Deliblatskog meda www.pixabay.com

U sali Skupštine Opštine Kovin održaće se u subotu, 15. septembra sa početkom u 11 časova inicijalni sastanak sa svim zainteresovanim pčelarima koji pčelare unutar granica Deliblatske peščare.

Ovo je prvi skup u nizu, koji će se odnositi na evidentiranje potencijalnih proizvođača Deliblatskog meda i na dogovore oko predstojećih teoretskih i praktičnih obuka iz pčelarstva.

Sastanak organizuje Institut za unapređenje poslovanja d.o.o Beograd pod pokroviteljstvom Regionalne razvojne agencije „Južni Banat“ d.o.o. Pančevo.

Glavni konsultant za geografske indikacije i zaštitu geografskog porekla Deliblatski med i koordinator aktivnosti oko zaštite biće dr Slađan Rašić, profesor Organskog pčelarstva na Fakultetu ekološke poljoprivrede, Univerziteta Edukons iz Sremske Kamenice.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00