četvrtak, 5. jul 2018.  06:32h
Pročitano 1047 puta

U Komori održan seminar o primeni novih propisa o PDV

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u saradnji sa Privrednim Savetnikom iz Beograda, u ponedeljak, 2. jula u Pančevu organizovala je besplatan seminar na temu „ Primena novih propisa o PDV".

Detalj sa seminara u Pančevu Detalj sa seminara u Pančevu Komora Pančevo

Cilj seminara bio je upoznavanje sa novinama, vezano za evidenciju PDV i sastavljanje pregleda obračuna PDV na Obrascu POPDV čija je primena otpočela 1. jula 2018. godine.

Takođe, predstavljene su primene izmenjenih i dopunjenih propisa o PDV, kao i druge aktuelnosti iz propisa o PDV. Primena novog Pravilnika o PDV evidenciji i pregledu obračuna, predstavlja novi način vođenja evidencija kod svih obveznika, s obzirom da postoji obaveza podnošenja pregleda obračuna uz poresku prijavu na Obrascu POPDV.

Predavači na seminaru su bili dr Ratomir Ćirović, dr Petar Babić, Privredni Savetnik, Beograd. 

Posećenost seminara, diskusija vezana za ovu problematiku, opravdali su potrebu njegovog organizovanja. Predavači su dali odgovore na sva postavljena pitanja privrednika i uputstva sa primerima, kako bi otklonili dileme koje su bile prisutne vezane za primenu novih propisa.

Autor:  Komora Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00