subota, 30. jun 2018.  08:42h
Pročitano 1279 puta

“Dani suncokreta” proglašeni gradskom manifestacijom

Članovi Gradskog veća Pančevo na jučerašnjem zasedanju proglasili su “Dane suncokreta” gradskom manifestacijom.

Sednica Gradskog veća Pančevo Sednica Gradskog veća Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

U pitanju je nova manifestacija koju će ove godine po prvi put u našem gradu organizovati Turistička organizacija Pančevo i Društvo pčelara podružnica Pančevo zajedno sa Savezom pčelarskih organizacija Vojvodine.

Prema planu biće postavljeno dvadesetak štandova na kojima će svoje proizvode izložiti pčelari i kompanije koje se bave proizvodnjom pčelarske opreme. Pored predstavnika pčelarskih organizacija iz Srbije biće i predstavnika iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Ova manifestacija bi trebalo da usmeri razvoj turizma Pančeva u jednom poželjnom pravcu i da na najbolji način predstavi potencijale našeg grada. Zbog toga iz Sekretarijata predlažu Gradskom veću da donese zaključak kojim utvrđuje “Dane suncokreta” za gradsku manifestaciju odnosno manifestaciju od javnog interesa za Grad Pančevo, obrazložila je Leonida Radanov iz Gradske uprave Pančevo.

Manifestacija “Dani suncokreta” biće održana u subotu, 7. jula na Trgu Đorđa Vajferta od 10 do 21 sat.

 

0 Dani suncokreta plakat

 

Pčelarsko-turistička manifestacija „Pčelarski dan suncokreta 2018“ organizovaće se u vreme cvetanja suncokreta.

Poznato je da je suncokret glavno medobranje na području Banata i da pčelari sa pčelama iz svih krajeva Srbije sa svojim košnicama zaposedaju mesta oko parcela sa suncokretom. Očekivanja pčelara su da će i ove godine suncokret ’’zamediti onako kako ume’’ i dati dosta nektara – meda, saznajemo u Društvu pčelara Podružnica Pančevo. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00