utorak, 26. jun 2018.  18:39h
Pročitano 1731 puta

Završen projekat „Zelena ostrva za čistije Pančevo“

U okviru programa društveno-odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“, kompanija NIS podržala je projekat Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin“ pod nazivom “Zelena ostrva za čistije Pančevo“. 

Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije NIS-a Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije NIS-a NIS

Ovim projektom se doprinosi uspostavljanju integralnog sistema upravljanja komunalnim otpadom i stvaraju se uslovi za smeštaj razvrstanog ambalažnog i kabastog otpada kojim upravlja JKP „Higijena“ Pančevo.

Na konferenciji koja je danas održana povodom ovog projekta u Gradskoj upravi Grada Pančeva, prisustvovao je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva, Stefan Despotović iz kompanije NIS, predstavnici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, JKP „Higijene“ Pančevo, kao i mnogobrojni partneri na projektu.

 

0 Predrag Živković zamenik gradonačelnika Pančeva

Na slici: Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Grada Pančeva

 

Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva, zahvalio se kompaniji NIS na podršci ovom ekološkom projektu  i dugogodišnjoj saradnji.

Naglasio bih da se radi o 20 zelenih ostrva sa kontejnerima za ambalažni i komunalni otpad. Radi se o projektu koji za cilj ima, pored toga što se stvaraju uslovi za zdraviju životnu sredinu, i edukativnu funkciju, u smislu da se građani informišu da ovakav projekat postoji, da se menja svest naših sugrađana kada je u pitanju tretman otpada, a uslovi za to su se stvorili ovim zelenim ostrvima, istakao je Živković. 

Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije NIS-a podsetio je da NIS i Grad Pančevo imaju izuzetno dobru dugogodišnju saradnju. 

Pored poslovanja Rafinerije nafte Pančevo, NIS je prisutan u gradu i putem velikog broja podržanih projekata. Istakao bih da je značaj ovog projekta što oslikava naš slogan „Budućnost na delu“, i generacijama koje dolaze ostavlja zdraviju životnu sredinu. Mogu da kažem zasigurno da će NIS i Pančevo kroz društveno odgovorne projekte nastaviti svoju saradnju, izjavio je Stefan Despotović.

Kompanija NIS je u projekat “Zelena ostrva za čistije Pančevo“ uložila blizu tri miliona dinara u cilju suzbijanja nepropisnog odlaganja otpada iz domaćinstava, divljih deponija i lošeg upravljanja otpadom. JKP "Higijena" Pančevo dobila je donaciju od NIS-a u vidu 24 velika metalna kontejnera za odlaganje šuta i drugog kabastog otpada. 

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00