subota, 26. maj 2018.  06:41h
Pročitano 965 puta

Pančevu odobrena dva projekta iz poljoprivrede

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 68 ugovora predstavnicima 41 lokalne samouprave, koje su ostvarile pravo po osnovu tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u vrednosti 932, 5 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila 300 miliona dinara.

Uručeni ugovori predstavnicima 41 lokalne samouprave Uručeni ugovori predstavnicima 41 lokalne samouprave AP Vojvodina

Ugovore je potpisao gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov.

Reč je o konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta, konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta, odnosno privođenje nameni poljoprivrednog zemljišta. Grad Pančevo konkurisao je i dobio sredstva po prva dva konkursa.

 

IMG 0912

 

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, istakao je značaj podrške koju Pančevo ima od strane Pokrajinske vlade.

Mi smo ove godine dobili blizu 60 miliona po različitim konkursima za oblast koju pokriva Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Danas smo dobili negde oko 19, 5 miliona dinara po dva konkursa jako bitna za grad Pančevo, na koje smo konkurisali, a to je pre svega za sufinansiranje izgradnje atarskih puteva sa otresištima. To su tačno utvrđeni projekti za koje smo imali projektnu dokumentaciju sa kojom smo aplicirali, a to su atarski putevi u Katastarskim Opštinama Jabuka i Glogonj. Po tom konkursu smo dobili 11,3 miliona dinara, a sveukupna projektna vrednost je negde oko 30 miliona dinara, kazao je Pavlov.

Drugi konkurs po kome Pančevo redovno dobija već treću godinu novac, to je za ništa manje bitno pitanje u vezi sa poljoprivredom, a tiče se uređenja kanalske mreže, radi odvodnjavanja poljoprivrednih zemljišta od atmosferskih voda. 

Ovi poslovi se izvršavaju po projektu javno vodoprivrednog preduzeća “Vode Vojvodine” i tu Grad Pančevo učestvuje sa 71 posto sredstava ove godine i to je negde oko 30 miliona dinara koji su već obezbeđeni u budžetu za 2018. godinu. Nedostajući deo sredstava, odnosno negde blizu 8,3 miliona dinara obezbeđeno je kroz ovaj konkurs u vezi sa sufinansiranjem. Mi smo za ovu godinu izuzetno zadovoljni, mada konkursi još uvek nisu zatvoreni, objasnio je Pavlov.

IMG 0911

 

Predsednik Mirović podsetio je da je Pokrajinska vlada od 2016. godine do danas u fokus stavila privredni i ekonomski razvoj i jedno od najvažnijih pitanja, kako je rekao, razvoj poljoprivrede, dok je Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarsto Vuk Radojević, izjavio da je jedan od najvažnijih prioriteta Pokrajinske vlade razvoj agrara.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00