utorak, 15. maj 2018.  19:57h
Pročitano 1072 puta

Posle jednomesečnog remonta pokrenuta proizvodnja u “HIP-Petrohemiji”

Startom fabrike Etilen u četvrtak, 10. maja uspešno je pokrenuta proizvodnja u “HIP-Petrohemiji”, saopšteno je iz ove kompanije.

Posle jednomesečnog remonta pokrenuta proizvodnja u “HIP-Petrohemiji” Posle jednomesečnog remonta pokrenuta proizvodnja u “HIP-Petrohemiji” HIP Petrohemija

Nakon pokretanja fabrike Etilen, u petak, 11. maja, u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG), počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu. Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje.

Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške “HIP-Petrohemije” kaže da je proizvodnja u “HIP-Petrohemiji” uspešno pokrenuta posle jednomesečnog zastoja tokom kojeg su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi u petrohemijskim fabrikama u Pančevu. 

Uspešno je realizovano nekoliko investicionih projekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje, među kojima su radovi na izmenjivaču toplote T-15 i rezervoaru TK-1101 A u Etilenu, zamena vrha baklje i puštanje u rad alarmno-blokadnog sistema kotlova u ovoj fabrici. Rekonstruisan je cevovod bazena za egalizaciju u Fabrici za obradu voda i obavljena sanacija, čišćenje i ostale intervencije na procesnoj opremi u PEVG-u, PENG-u i Energetici. Završetak remonta u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru očekuje se 25. maja, rekao je Miša Bulajić.

Obnavljanje proizvodnje u “HIP-Petrohemiji” proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00