utorak, 8. maj 2018.  23:11h
Pročitano 2775 puta

“HIP-Petrohemija” ulazi u proces pokretanja proizvodnje

“HIP-Petrohemija” nakon jednomesečnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje.

Počinje proces pokretanja proizvodnje u HIP Petrohemiji Pančevo Počinje proces pokretanja proizvodnje u HIP Petrohemiji Pančevo Petrohemija

Danas i sutra će biti pokrenute startne aktivnosti u fabrici Etilen, a nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Polietilena niske gustine (PENG).

Period zastoja iskorišćen je za realizaciju remontnih aktivnosti na procesnoj opremi u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru, kao i za izvođenje investicionih projekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške “HIP-Petrohemije”.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u “HIP-Petrohemiji” biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine, navodi se u saopštenju Kompanije.

Prilikom pokretanja proizvodnje u “HIP-Petrohemiji” može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00