nedelja, 29. april 2018.  09:25h
Pročitano 1347 puta

Gradsko veće usvojilo Elaborat o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta bez naknade kompaniji ZF

Na sednici Gradskog veća u Pančevu 27. aprila jednoglasno je usvojen nacrt Odluke o usvajanju Elaborata o opravdanosti otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta i ustupanja bez naknade nemačkoj kompaniji ZF.

 

Gradsko veće usvojilo je Nacrt Elaborata i uputilo odbornicima na usvajanje Gradsko veće usvojilo je Nacrt Elaborata i uputilo odbornicima na usvajanje Pančevo.MOJKraj.rs

U pitanju je podsticajna mera zahvaljujući kojoj će Pančevo dobiti prvu grinfild investiciju posle 40 godina.

Kako je na sednici Gradskog veća obrazloženo, nacrt Elaborata odnosi se na investicioni projekat kojim se unapređuje lokalni ekonomski razvoj. 

Javni uvid u Nacrt Elaborata trajao je osam dana a stigle su samo tri primedbe Dragoljuba Krstića, koje je Tim za izradu Elaborata na sednici održanoj, 13. aprila, delimično usvojio. 

Na sednici Gradskog veća je između ostalog saopšteno da je u Elaboratu pružen dokaz da će projektovani prihodi od poreza na zarade, i imovinu od 2018. do 2023. godine biti 172 miliona dinara, dok tržišna vrednost katastarske parcele iznosi 83 miliona dinara. To pokazuje da su očekivani prohodi dva puta veći od vrednosti građevinskog zemljišta, zbog čega je omogućeno da se otuđi zemljište za 0 dinara.

Nemačka kompanija ZF već u junu planira da počne izgradnju fabrike i otvaranje prvih radnih mesta. Vrednost investicije biće 85 miliona evra. Samo u prve tri godine predviđeno je zapošljavanje 540 radnika koji će biti zadržani u kompaniji minimum još 5 godina.

Nacrt Elaborata dostavljen je Skupštini grada Pančeva kako bi se i odbornici izjasnili o ovom dokumentu na sednici zakazanoj za 4. maj, a potom, putem pravobranioca, biće dostavljen Vladi Srbije na odobrenje, nakon čega će ponovo uslediti izjašnjavanje pančevačkih odbornika.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00