petak, 27. april 2018.  13:02h
Pročitano 1030 puta

Gradonačelnik Pančeva u upravnom odboru NALED-a

Upravni odbor „Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj“ - NALED, izabrao je 17. aprila Sašu Pavlova, gradonačelnika grada Pančeva za novog člana Upravnog odbora.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančevo Saša Pavlov, gradonačelnik Pančevo NALED

U utorak, 24. aprila u hotelu Hyatt Regency u Beogradu održana je XII godišnja Skupština NALED-a, u čijem radu je učestvovao i gradonačelnik Saša Pavlov. Na velikom zasedanju privatnog, javnog i civilnog sektora, članovi su razmotrili ostvarene rezultate i strateške ciljeve za naredne četiri godine i definisali reformske prioritete za 2018/19. U prisustvu istaknutih privrednika, gradonačelnika i lidera državnih i međunarodnih institucija iz zemlje i inostranstva, ovom prilikom je predstavljena inicijativa za institucionalizaciju saradnje zemalja jugoistočne Evrope na usaglašavanju i unapređenju poslovnog okruženja i uručeni certifikati opštinama i gradovima koji nude najbolje uslove za investiranje u regionu. 

 

April 24 NALED skupština BFCSEE 88 Custom

 

Misija NALED-a je unapređenje privrednog ambijenta Srbije kroz institucionalne reforme uz aktivno učešće i saradnju privrede, lokalne samouprave i građana. 

Ciljevi NALED-a su unapređenje regulatornog okvira za poslovanje i jačanje kapaciteta lokalne samouprave za bavljenje lokalnim razvojem.

Grad Pančevo i Naled su partneri na ostvarenju navedenih zajedničkih ciljeva, pri čemu je Strategija razvoja grada Pančeva 2014-2020 i ispunjavanje zadatih mera radi unapređenja privrednog ambijenta i podizanja efikasnosti usluga, komplementarna sa misijom Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj. 

Grad Pančevo nosilac je sertifikata lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem za jugoistočnu Evropu (BFC SEE), a članstvo gradonačelnika u Upravnom odboru je potvrda dobre saradnje, koja se stalno unapređuje, radi pozicioniranja grada Pančeva kao lidera među lokalnim samoupravama u Republici Srbiji.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00