četvrtak, 26. april 2018.  17:00h
Pročitano 659 puta

Novcem iz Pokrajine gradiće se vodovodna mreža duž Jabučkog puta i kanalizacija u Pelisterskoj

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević svečano je 26. aprila uručio ugovore predsednicima lokalnih samouprava koji su ostvarili pravo na sredstva po osnovu konkursa o dodeli sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2018. godini, raspisanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. 

Ugovori su uručeni Saši Pavlovu, gradonačelniku Pančeva Ugovori su uručeni Saši Pavlovu, gradonačelniku Pančeva AP Vojvodina

Prisutnima su se ovim povodom obratili potpredsednik Milićević i mr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a ugovore za Grad Pančevo je potpisao gradonačelnik Saša Pavlov. 

Gradu Pančevu su po ovom konkursu odobrena sredstva za dva projekta: projekat „Izgradnja nedostajuće vodovodne mreže u ulici Jabučki put u Pančevu“. Ukupna visina sredstava je 19.197.303,50 dinara, od čega Pokrajinski sekretarijat obezbeđuje 13.264.139,40 dinara, što predstavlja 69%, a Grad Pančevo 5.951.164,10 dinara, odnosno 31% sredstava. 

Drugi projekat „Izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže u Ulici Pelisterskoj u Pančevu“, Pokrajinski sekretarijat obezbeđuje 3.247.689,44 dinara, što predstavlja 49%, a Grad Pančevo ostatak od 51% (3.380.248,20 din). Ukupna investiciona vrednost je 6.627.937,64 dinara. 

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, nakon potpisivanja ugovora izjavio je da je reč o vrlo važnim projektima. 

Moram napomenuti da na osnovu konkursa za sufinansiranje izgradnje ili revitalizacije vodnih objekata u javnoj svojini i vodovodne i fekalne kanalizacije, po ovom konkursu grad Pančevo je konkurisao sa dva projekta. Oba projekta su odobrena i zato zaista velika zahvalnost na ovoj ogromnoj podršci, ne samo ove godine, nego i nekoliko godina iza nas Pokrajinskom Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Pokrajinskoj vladi. Projekat izgradnje sekundarne vodovodne mreže na Jabučkom putu nam je od izuzetne važnosti. Kada kažem sekundarne mreže, to znači vodovodna mreža sa jedne i druge strane Jabučkog puta, negde oko dva kilometra dužine, koja će omogućiti priključenje velikog broja domaćinstava, najmanje oko 300 korisnika, pre svega iz naselja Karaula, naših sugrađana. Moći će da budu korisnici zdrave, pijaće vode, a opet sa druge strane to je velika podrška i našoj privredi jer upravo na tom potezu Jabučkog puta imamo negde blizu 20 privrednih subjekata iz sektora mikro i malih preduzeća, što je od izuzetnog značaja za privredni razvoj grada Pančeva i za nova zapošljavanja. Na ovaj način moguće je da dobiju konkurentnije uslove za svoje poslovanje. Taj projekat je i skuplji projekat od drugog, ali koji ništa nije manje značajan za naše sugrađane, kazao je Pavlov.

On je podsetio da je reč o prosecima u Pelisterskoj ulici i fekalnoj kanalizaciji u dužini blizu 300 metara, koja će  omogućiti  da se više od 400 naših sugrađana priključi na mrežu fekalne kanalizacije.

To je veoma bitno radi dalje izgradnje ovog dela našeg grada, koji je možda infrastrukturno jedan od najneopremljenijih u ovom trenutku, tako da nam ova izgradnja fekalne kanalizacije jeste od velikog interesa. Ona će paralelno da se radi i sa izgradnjom nedostajeće fekalne kanalizacije na samom Novoseljanskom putu, a sve sa krajnjim ciljem, a to je podrška koju ćemo više nego sigurno, jer smo ušli u njihov program, da dobijemo od KFW-a za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, koji potencijalno i kapitalno treba da bude projekat od izuzetnog značaja za grad Pančevo. Taj projekat će biti od većeg značaja ukoliko imamo izgrađeniju infrastrukturu što se tiče fekalne kanalizacije, tako da na ovaj način mi pokrivamo i ceo grad sa svim prigradskim naseljima na taj sistem koji će sutra biti priključen na postrojenje za preradu otpadnih voda. Kad sve to saberemo, znači još jednom podvlačim dva vrlo važna projekta. Važnost ovih projekata se posebno ističe u podršci, koju grad više nego ikad ima od Pokrajinske vlade, izjavio je Saša Pavlov.

 

0 ugovori ap vojvodina

 

Po ovom konkursu, Autonomna pokrajina Vojvodina – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobrio je sredstva za sufinansiranje 44 projekta u 28 lokalnih samouprava. 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00