petak, 30. mart 2018.  21:40h
Pročitano 857 puta

Modernizacija Pogona Bitumen u Rafineriji nafte Pančevo

U okviru konstantnog unapređenja rafinerijske prerade kompanija NIS je modernizovala sistem utovara bitumena na Pogonu Bitumen u Rafineriji nafte Pančevo. 

Kompanija NIS je uspešno modernizovala sistem utovara bitumena na Pogonu Bitumen u Rafineriji nafte Pančevo Kompanija NIS je uspešno modernizovala sistem utovara bitumena na Pogonu Bitumen u Rafineriji nafte Pančevo NIS.eu

Ovaj projekat, u koji je investirano blizu 100 miliona dinara, doneće biznis i ekološke benefite, čime je NIS ponovo na delu pokazao posvećenost zaštiti životne sredine, saopšteno je iz Kompanije NIS Gazpromnjeft.

Rekonstrukcijom i modernizacijom auto i železničkog punilišta i dela rezervoarskog prostora obezbeđena je potpuna automatizacija procesa punjenja i otpreme bitumena, što će istovremeno doprineti većoj bezbednosti zaposlenih NIS-a i unapređenju zaštite okoline. 

Povodom modernizacije dela Pogona Bitumen, Bora Spasov, koordinator Pogona, rekao je da je realizacijom ovog projekta Blok Prerada učinjen još jedan značajan iskorak u modernizaciji rafinerijske prerade NIS-a. 

Modernizacija otpreme bitumena iz rafinerije ima i značajan ekonomski efekat, jer se skraćuje vreme utovara auto i železničkih cisterni. Ujedno, nastavljamo da doprinosimo zaštiti životne sredine što je jedan od strateških prioriteta u poslovanju NIS-a, kazao je Spasov.

U sklopu ove investicije instalirana je najsavremenija oprema, uključujući i moderni kompjuterski softver, koji obezbeđuje maksimalnu pouzdanost otpreme. Tako se sada gotovo sve radne operacije od dolaska transportnog sredstva na punilište, preko punjenja, određivanja količina i temperatura, do odlaska vozila sa utakačkog mesta, odvijaju uz pomoć digitalnih komandi.

Autor:  NIS.eu
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00