subota, 10. mart 2018.  12:27h
Pročitano 1951 puta

Vitman: Potamiški kolektor i Severna poslovna zona najvažnije investicije u 2018. godini

Izgradnja Potamiškog kolektora i završetak radova u Severnoj poslovnoj zoni najbitnije su investicije u Pančevu u 2018. godini.

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Ovo su samo dve od više značajnih investicija koje se nalaze u Planu kapitalnih investicija za ovu godinu, kaže Maja Vitman, gradska menadžerka i podseća da je Plan kapitalnih investicija strateški dokument i sastavni deo strateškog razvoja grada Pančeva.

Osim ova dve najbitnije investicije, ove godine u Banatskom Novom Selu gradićemo kapelu, ugovor je već potpisan. Potpisan je i ugovor za izgradnju javnog osvetljenja na opštinskom putu ka Vršcu, za deo koji prolazi kroz Pančevo. Nastavićemo i ulaganja po pitanju zdravstva i školstva, rekla je Vitman.

Ona se nada da će Grad Pančevo dobiti sredstva na nekoliko konkursa na kojima će konkurisati sa više projekata.

Važno je da naši sugrađani znaju da svaki projekat koji je pripremljen, da se izuzetno stručno radilo na njemu, i da nismo imali negativnih komentara na naše projekte. Gde god da smo konkurisali barem jedan projekat nam je prošao, rekla je Maja Vitman.

Što se tiče ulaganja u objekte sportske infrastrukture, u Planu kapitalnih investicija predviđena je rekonstrukcija Gradskog stadiona Dinamo u Pančevu. Maja Vitman kaže da je tehnička dokumentacija za izgradnju atletske staze, dobijena od Atletskog saveza Srbije, u fazi dorade.

U narednom periodu imaćemo ovaj projekat u potpunosti spreman. Bitno je da nam je republička Direkcija za imovinu prebacila parcele pa su sada u javnoj svojini grada i radovi će moći nesmetano da se izvode, kaže Vitman.

Finansijska podrška biće zatražena na konkursima. Grad Pančevo neće se zaduživati dodatnim kreditima ako za tim nema potrebe.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00