subota, 24. februar 2018.  20:52h
Pročitano 2219 puta

Maja Vitman: Grad Pančevo podržava razvoj turizma

Gradska menadžerka Maja Vitman obišla je danas štand Turističke organizacije Pančevo na 40. Međunarodnom sajmu turizma.

Nikola Stoilković i Maja Vitman na štandu Turističke organizacije Pančevo Nikola Stoilković i Maja Vitman na štandu Turističke organizacije Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Ona je tom prilikom izjavila da lokalna samouprava pruža veliku podršku Turističkoj organizaciji Pančeva za realizaciju ambicioznih projekata, jer se na taj način obogaćuje turistička ponuda i uvećava broj domaćih i stranih posetilaca našem gradu.

Od velikog je značaja što se Pančevo predstavlja sa svojim turističkim potencijalima na ovom jubilarnom 40. Sajmu turizma u Beogradu, i kao što sam mogla da vidim veoma je veselo, okuplja se puno posetilaca, a sve odiše nekim banatskim motivom što se vidi i kroz posluženje pića i hrane karakteristične za našu teritoriju, kao i kroz muziku. Želimo da se predstavimo Beograđanima i svim građanima koji dolaze u Beograd, imajući u vidu našu blizinu i potencijale koje možemo da ponudimo, rekla je Maja Vitman.

 

0 maja vitman standu panceva

 

Ona je dodala da je Pančevo grad koji može da bude ponosan na oko 100 različitih manifestacija, prilagođenih najrazličitijim interesovanjima kako u gradu tako i u svim naseljenim mestima na našoj teritoriji.

Duh Pančeva se ovde na štandu oseća, tu je Tamiš, blizina Dunava, Vajfert koji je značajan brend našeg grada. Pozivam sve turiste da posete Pančevo i upoznaju se sa svim što imamo da im ponudimo. Pančevo na prvom mestu ima jedan prijateljski duh. Nije mnogo veliki grad, sa naseljenim mestima ima oko 130.000 stanovnika. Međutim, ono što Pančevo krasi jeste jedna mirnoća i pristupačnost različitih sadržaja posetiocima. Imamo katamaran, posetioci mogu da vide sve kulturne i istorijske spomenike grada ali i da probaju naše specijalitete, kazala je Vitman.

Vitman je takođe istakla da u Strategiji razvoja grada Pančeva do 2020. godine turizam ima značajno mesto i postaje sve važniji nosilac ekonomskog i privrednog razvoja.

Iz godine u godinu ulažemo u nautički turizam. Prošle godine smo kupili katamaran a u narednom periodu ponton, kojim upravlja Grad, daće se na upravljanje Turističkoj organizaciji Pančevo kako bi dalje razvijali turističke proizvode vezane za reku, rekla je Maja Vitman.

 

0 stand panceva i gosti i tamburasi

 

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo kaže da se ove godine na Sajmu turizma Pančevo predstavlja s nautičkim turizmom i vožnjama po Tamišu katamaranom, ali je ovo dobra prilika da se najavi i predstojeća manifestacija Dani Vajferta koja će ove godine biti održana od 8. do 10. juna.

Nautički turizam, industrijsko i kulturno-istorijsko nasleđe turistički su proizvodi na koje ćemo ove godine staviti poseban akcenat, rekao je direktor Stoilković.

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma je 1.200 izlagača, a turistički štand i ponudu Pančeva posetioci mogu da vide u hali 4 Beogradskog sajma. Sajam se završava u nedelju, 25. februara.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00