utorak, 6. februar 2018.  12:48h
Pročitano 4001 puta

U Pančevu otvorena fabrika za proizvodnju kablovskih sistema

Nakon završenog perioda pregovora i niza sastanaka između lokalne samouprave, odnosno Grada Pančeva i investitora, početkom 2018. godine u Pančevu je novi investitor započeo sa radom.

U Pančevu se proizvode kablovski sistemi na zahtev kupaca, naročito mašinske građevinske industrije, kao i drugih tipova namenskih vozila U Pančevu se proizvode kablovski sistemi na zahtev kupaca, naročito mašinske građevinske industrije, kao i drugih tipova namenskih vozila https://egston.com/

U pitanju je kompanija EGSTON Sistem Elektroniks d.o.o. Pančevo (EGSTON System Electronics d.o.o.), koja se nalazi se na adresi Novoseljanski put 40. Sedište ove firme koja posluje od 1991. godine je u Egensburgu, Austrija.

EGSTON Grupa takođe ima 2 fabrike u Češkoj Republici (Jemnice i Znojmo), 1 fabriku u Kini (Zhuhai) i 1 fabriku u Indiji (Trichy).  EGSTON zapošljava oko 1.400 ljudi koji rade na razvoju, proizvodnji i prodaji različitih proizvoda kao što su: 

- induktivne komponente: transformatori, prigušnice i kalemovi
- kablovski sistemi odnosno kablovska stabla
- punjači i jedinice za napajanje
-  komponente za auto industriju
-  izlivanje plastičnih delova
- izrada alata za izlivanje i izradu plastičnih delova.

U Pančevu se proizvode kablovski sistemi na zahtev kupaca, naročito mašinske građevinske industrije, kao i drugih tipova namenskih vozila. 

Važno je napomenuti da kompanija najvećim delom zapošljava žensku radnu snagu koja može biti najrazličitijih profila, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave Pančevo.

Kompanija se odlučila da započne poslovanje u Pančevu nakon obilaska nekoliko lokacija u Srbiji. Odlučujući faktor bila je podrška pokrajinskih organa i izuzetna podrška i spremnost lokalne samouprave da se u pregovorima dođe do zajedničkog cilja – započinjanja investicije na teritoriji grada Pančeva i otvaranje novih radnih mesta za građanke i građane Pančeva. 

U naredne 2 do 3 godine planirano je oko 100 novih radnih mesta u Pančevu, a otvaranje ove firme zapravo predstavlja prvu pravu direktnu stranu investiciju na teritoriji Pančeva.

Grad Pančevo nastavlja i sa svim aktivnostima da se u što skorijem periodu pusti u pogon Severna industrijska zona i da se otvori značajan broj novih radnih mesta u Pančevu. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/G.U.
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00