sreda, 31. januar 2018.  21:24h
Pročitano 632 puta

120 miliona dinara za dva kapitalna projekta grada Pančeva

Gradu Pančevu su, na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, odobrena sredstva za dva važna kapitalna projekta.

Ugovori su dodeljeni za realizaciju 36 projekata na teritoriji 29 gradova i opština u Vojvodini, u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i u oblasti energetske efikasnosti Ugovori su dodeljeni za realizaciju 36 projekata na teritoriji 29 gradova i opština u Vojvodini, u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i u oblasti energetske efikasnosti www.vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na svečanosti u Pokrajinskoj vladi uručio je danas ugovore za realizaciju projekata odobrenih na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

U skladu sa odlukama o dodeli sredstava, gradu Pančevu je dodeljeno 120.147.245,64 dinara.

U oblasti lokalnog ekonomskog razvoja to je projekat “Infrastrukturno opremanje “Severne industrijske zone” u Pančevu – završetak izgradnje saobraćajnica u iznosu od 33.187.148,33 dinara, a u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda projekat “Izgradnja potamiškog kolektora – II faza" u iznosu od 86.960.097,31 dinar.

 

AP Vojvodina1

 

Ovim povodom, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov prisustvovao je svečanom uručenju ugovora i tom prilikom istakao da smo dobili veoma značajna sredstva za dva projekta. 

Nama su oba ova projekta u istoj funkciji, primarno za stavljanje severne poslovne zone u funkciju i totalno infrastrukturno opremanje severne poslovne zone. Druga jako bitna komponenta, jer se ovde napominjem radi o drugoj fazi, prva faza je već bila dovoljna sa poslovnu zonu, a druga faza pored podizanja kapaciteta ove mreže omogućava da u narednim godinama, ili već naredne godine omogućimo priključenje velikog broja korisnika i blizu 20 hiljada naših sugrađana na mrežu fekalne kanalizacije, odnosno potamiški kolektor i da oni dobiju mnogo bolju uslugu, što je ništa manje važno od puštanja u funkciju severne poslovne zone, rekao je Pavlov.

Gradonačelnik je dodao da je ovaj novac došao u najboljem momentu zato što Pančevo ima veoma ozbiljne investitore koji će, kako se on nada, krenuti sa izgradnjom tokom ove godine.

Ovaj novac u suštini predstavlja rasterećenje budžeta grada Pančeva, jer da novac nismo dobili od Pokrajine, bili bismo na neki način primorani da ova sredstva izdvojimo iz lokalnog budžeta. U ove dve i po godine, mislim da grad Pančevo i Pokrajinska vlada nikada nisu imali bolju saradnju. Nemojmo zaboraviti da je Pokrajinska vlada, odnosno Uprava za kapitalna ulaganja, prošle godine finansirala izuzetno značajan projekat, a to je rekonstrukcija Opšte bolnice u Pančevu. Grad Pančevo je shodno značaju uvažen, s obzirom na to da je jedan od četiri najveća grada u Vojvodini, ove godine je izdvojeno više od 120 miliona dinara i mi se iskreno nadamo da to neće biti sve, ali za prvu fazu je sasvim dovoljno sredstava. Ovo ukazuje i na ozbiljnost projekata koje je radila Gradska uprava, jer sigurno je kvalitet projekata bio jedan od važnog značaja kod donošenja odluke, zaključio je Saša Pavlov.

Sredstva u ukupnom iznosu od 1,931 milijardi dinara, dodeljena su za realizaciju 36 projekata na teritoriji 29 gradova i opština u Vojvodini, u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i u oblasti energetske efikasnosti.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00