ponedeljak, 29. januar 2018.  19:54h
Pročitano 966 puta

Iz IPA projekta nova izolacija i sistem grejanja i hlađenja u Hali sportova

Novi sistem grejanja i hlađenja i kompletna izolacija fasade i krova u Hali sportova u Pančevu, kao i nova stolarija biće rezultati projekta prekogranične saradnje "Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija - Srbija", koji sprovode Grad Pančevo i Rešice. 

U hali sportova u Pančevu biće urađen novi sistem grejanja i hlađenja i kompletna izolacija fasade i krova, a biće zamenjena i stolarija U hali sportova u Pančevu biće urađen novi sistem grejanja i hlađenja i kompletna izolacija fasade i krova, a biće zamenjena i stolarija Pančevo.MOJKraj.rs

Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva na današnjoj konferenciji za novinare rekla je da će Opština Rešice, lider projekta, na bazenu u svom gradu postaviti solarne panele koji će grejati vodu, a u Pančevu će se uraditi novi sistem grejanja i hlađenja, kao i izolacija Hale sportova. Vrednost celog projekta je nešto više od milion i 300 hiljada evra.

Maja Vitman, gradska menadžerka je saopštila da je krajem prošle godine Pančevo objavilo tendersku dokumentaciju, a da je otvaranje ponuda predviđeno 6. marta.

Nadamo se da ćemo dobiti dobre izvođače radova, koji će ispuniti sve potrebne uslove. Ugovorom je predviđeno da rok bude 90 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao. Konačan završetak celog projekta je predviđen za 9. jun 2019. godine, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

 

0 maja vitman KZN 29 1

 

Hala sportova na Strelištu izgrađena je 1969. godine. Poslednje veće ulaganje bilo je 2007. godine. Zbog loše izolacije na Hali sportova zimi su vrlo visoki troškovi grejanja, a leti je problem jer Hala ne može da se ohladi. 

Pančevo je grad koji mnogo ulaže u sport i zato je doneta odluka da se sa Rešicama uđe u ovaj zajednički projekat prekogranične saradnje. Hala nije imala klimatizovane uslove za rad. Radiće se i na unapređenju fasade i krovne konstrukcije, ugradnja izolacije i zamena fasadne stolarije u zadnjem delu objekta, objasnila je Vitman.

Ovo je prvi infrastrukturni projekat Pančeva koji se finansira iz Interreg IPA CBC programa Evropske unije. Cilj projekta "Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija - Srbija" je povećanje energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije i smanjenje emisije gasova koji proizvode efekat staklene bašte. Vrednost projekta je više od milion i 353 hiljade, od čega je za deo projekta koji se odnosi na Halu sportova u Pančevu predviđeno oko 793 hiljade evra.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00