utorak, 23. januar 2018.  16:53h
Pročitano 952 puta

Unapređenje energetske efikasnosti Hale sportova iz Evropskih fondova

Grad Pančevo će kroz projekat prekogranične saradnje unaprediti sistem grejanja i hlađenja u Hali sportova, uraditi izolaciju fasade i krova i zameniti stolariju.

Konferencija povodom početka implementacije Projekta “Energetska Efikasnost – Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija” održana je 17. januara u opštini Rešice, u Rumuniji Konferencija povodom početka implementacije Projekta “Energetska Efikasnost – Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija” održana je 17. januara u opštini Rešice, u Rumuniji Grad Pančevo

Konferencija povodom početka implementacije Projekta “Energetska Efikasnost – Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija” održana je 17. januara u opštini Rešice, u Rumuniji.

Opština Rešice, u ulozi vodećeg partnera sprovodi ovaj projekat u partnerstvu sa gradom Pančevom. Projekat je vredan 1.353.167 evra, od čega je budžet grada Pančeva 792.776 evra a budžet opštine Rešica 560.391 evra. Projekat ima za cilj doprinos energetskoj efikasnosti korišćenjem obnovljivih izvora energije i smanjenjem emisije gasova koji proizvode efekat staklene bašte.

 

0 ruminija projekat

 

Predsednik opštine Rešica, Ioan Popa, je predstavio projekat i objasnio da će se cilj projekta postići kroz investicije u objekte sa obe strane granice kao i više promotivnih i edukativnih aktivnosti na temu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. 

Menadžer grada Pančeva, Maja Vitman, istakla je važnost ovog projekta, kao prvog infrastrukturnog projekta grada Pančeva koji se finansira iz Interreg IPA CBC Programa. Ovom prilikom je pozvala opštinu Rešice da u budućnosti materijalizujemo višedecenijski status zbratimljenih gradova kroz više odobrenih projekta radi postizanja konkretnih rezultata.

Menadžer projekta, Rares Gantolea je predstavio objekat zatvorenog bazena u Rešicama na kojem će se postaviti solarni paneli za zagrevanje sanitarne vode.

Asistent menadžera projekta, Anđela Vila, predstavila je objekat hale sportova u Pančevu u kojem će se unaprediti sistem grejanja i hlađenja, uraditi izolacija fasade i krova i zameniti stolarija.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/A.V.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00