sreda, 20. decembar 2017.  21:01h
Pročitano 583 puta

Gradsko veće usvojilo predlog budžeta Pančeva za narednu godinu

Članovi Gradskog veća na današnjem zasedanju usvojili su predlog budžeta za 2018. godinu.

Budžet za narednu godinu biću za oko 758 miliona dinara manji u odnosu na ovogodišnji i iznosiće pet milijardi i 190 miliona dinara Budžet za narednu godinu biću za oko 758 miliona dinara manji u odnosu na ovogodišnji i iznosiće pet milijardi i 190 miliona dinara Pančevo.MOJKraj.rs

Kako je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika obrazložio, budžet za narednu godinu biću za oko 758 miliona dinara manji u odnosu na ovogodišnji i iznosiće pet milijardi i 190 miliona dinara.

Očekuje se dobro ostvarenje prihoda od poreza na zarade i naknade za zaštitu životne sredine, dok je manji prihod planiran od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prodaje građevinskog zemljišta. Planirani prihodi u sledećoj godini temelje se uglavnom na prihodima ostvarenim u prvih 11 meseci ove godine, kaže Predrag Živković. 

Gradsko veće usvojilo je i izmene finansijskih planova mesnih zajednica Banatsko Novo Selo, Banatski Brestovac, Kotež, Tesla i Gornji grad. Data je i saglasnost na izmene programa poslovanja JKP-a „Higijena“ i JKP-a „Starčevac“, kao i na izmene finansijskog poslovaja više ustanova kulture čiji je osnivač Grad.

On je istakao da je planirani budžet za 2018. godnu manji od ovogodišnjeg za oko 758 miliona dinara zbog toga što je planirano smanjenje prihoda od prodaje građevinskog zemljišta i kapitalnih transfera sa drugih nivoa vlasti, a Grad neće ulaziti u novo kreditno zaduženje.

Kredit iz 2015. godine više neće biti prikazivan u budžetu za 2018. jer su sva sredstva potrošena.

Što se tiče kredita iz 2016. godine, biće izmenjena struktura jer je bilo ušteda na nekim investicijama. Po ovom kreditu, ušteđeno je 46 miliona dinara. Ta sredstva su opredeljena za izgradnju Potamiškog kolektora - 44 miliona i radove na Hali sportova u iznosu od milion i 300 hiljada. Kod kredita iz 2017. godine sve ostaje isto, kazao je Živković.

O predlogu budžeta za narednu godinu izjašnjavaće se i odbornici na narednoj sednici Skupštine grada Pančeva zakazanoj za sredu, 27. decembar.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00