petak, 24. novembar 2017.  10:46h
Pročitano 1282 puta

Služba za zapošljavanje anketira poslodavce

Nacionalna služba za zapošljavanje poziva kompanije koje posluju u Srbiji da učestvuju u istraživanju „Anketa poslodavaca 2017“.

Svrha Ankete poslodavaca je i identifikacija deficitarnih zanimanja – u svim regionima, kao i po privrednim sektorima Svrha Ankete poslodavaca je i identifikacija deficitarnih zanimanja – u svim regionima, kao i po privrednim sektorima Pančevo.MOJKraj.rs

Anketiranje je počelo 22. novembra u cilju kontinuiranog praćenja potreba tržišta rada. 

Ovogodišnja anketa je sedma zaredom i njome će biti obuhvaćeno oko 5.000 poslodavaca iz svih oblasti rada. 

Anketari Nacionalne službe za zapošljavanje intervjuisaće u narednih mesec dana poslodavace širom Srbije o njihovim planovima zapošljavanja, neophodnim veštinama i znanjima koje potencijalni zaposleni treba da poseduju. 

Rezultat, kao i u slučaju prethodnih anketa, koristiće se za procenjivanje situacije na tržištu rada, za usklađivanje usluga i mera koje pruža Nacionalna služba za zapošljavanje sa potrebama privrede, kao i za poboljšanje kvaliteta sopstvenih usluga. 

Svrha Ankete poslodavaca je i identifikacija deficitarnih zanimanja – u svim regionima, kao i po privrednim sektorima. Dobijene informacije biće od značaja za Nacionalnu službu za zapošljavanje, obrazovne institucije i za same poslodavce.

Visok nivo učešća kompanija u istraživanju je od ključnog značaja. Bez saradnje malih, srednjih i velikih kompanija sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, ambiciozni rezultati, koji su od koristi za celo društvo, možda neće biti postignuti. Samo zajedničkim radom doprinećemo sagledavanju realnih potreba i daljnjem razvoju tržišta rada u Srbiji, zaključuje se u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00