četvrtak, 16. novembar 2017.  15:03h
Pročitano 1119 puta

Eko Tamiš – novi turistički proizvod

Konferencija za medije povodom izrade Studije prostorne i turističke identifikacije pešačkih i biciklističkih staza, kajakaških ruta i mesta za sportski ribolov i posmatranje ptica u okviru projekta „Eko Tamiš – novi turistički proizvod” održana je u četvrtak, 16. novembra.

Projekat je sagledao reku Tamiš kao jedinstveni turistički „proizvod”, a ne kao do sada „tačkasti” – iz niza tačaka sastavljen koje nisu bile baš dobro povezane ili uopšte nisu bile, rečeno je na konferenciji za novinare Projekat je sagledao reku Tamiš kao jedinstveni turistički „proizvod”, a ne kao do sada „tačkasti” – iz niza tačaka sastavljen koje nisu bile baš dobro povezane ili uopšte nisu bile, rečeno je na konferenciji za novinare Pančevo.MOJKraj.rs

Dragan Bosilj, v.d. direktora Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga kaže da su završene tenderske procedure i da je izvršen izbor izvođača za pružanje usluga i za nabavku dobara. Govorio je i o aktivnostima koje se odnose na promociju projekta i o pripremi za start web stranice projekta.

Temelj čitavog projekta je izrada studije koja bi trebalo da nam pokaže u kom pravcu ćemo da obavljamo sve dalje aktivnosti, koji su to turistički proizvodi na reci Tamiš, u kom pravcu ćemo da radimo obuke, a praktično će to biti i osnovna baza za izradu svih promotivnih materijala, kaže Bosilj.

 

bosilj vulic i stojanovic

 

O aktivnostima koje su već realizovane i o detaljima Studije pričao je menadžer projekta mr Borislav Vulić. On je istakao je da se uveliko radi na terenu i da su održani sastanci sa predstavnicima dve lokalne samouprave u srpskom delu toka reke Tamiš – Gradom Pančevom i Opštinom Sečanj, a u narednim danima razgovori će se obaviti i sa nadležnima u opštinama Opovo i Kovačica i gradu Zrenjaninu.

Projekat je sagledao reku Tamiš kao jedinstveni turistički „proizvod”, a ne kao do sada „tačkasti” – iz niza tačaka sastavljen koje nisu bile baš dobro povezane ili uopšte nisu bile. Želja nam je da ponudimo Evropi ovakvu vrstu turizma. Predstoji nam nabavka mobilijara koji će biti postavljeni celim tokom Tamiša od izvora do ušća. U svrhu promocije i razvoja turizma na Tamišu biće nabavljen i katamaran sa 12 sedišta, kanui i bicikli. U saradnji sa lokalnim samoupravama biće označene pešaćke i biciklističke staze, kajakaške rute, mesta za postavku mobilijara i lokacije za sportski ribolov i posmatranje ptica... U toku je mobilizacija zainteresovanih za učešće u našim akcijama – za celo područje Tamiša treba nam oko 400 ljudi, objašnjava on.

Suzana Stojanović, predstavnica Asocijacije „Miltonija” iz Temišvara, rekla je da je i rumunska strana uradila svoj deo Studije.

Projekat „Eko Tamiš – novi turistički proizvod” je jedan od 32 projekta odobrenih za finansiranje u okviru Programa prekogranične saradnje Interreg IPA Rumunija – Srbija i sufinansiran od strane država učesnica.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00