petak, 27. oktobar 2017.  22:53h
Pročitano 706 puta

Potencijali Pančeva predstavljeni na Danima Vojvodine u Podgorici

U okviru manifestacije “Dani Vojvodine” u Podgorici koji su počeli danas turističke potencijale predstavlja i Turistička organizacija Pančevo.

Turistička organizacija Pančevo predstavila je naš grad i turističke potencijale u Podgorici Turistička organizacija Pančevo predstavila je naš grad i turističke potencijale u Podgorici N.Stoilković

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo imao je više susreta i razgovora s turističkim radnicima iz drugih delova Vojvodine, ali i iz Crne Gore, a imao je priliku da se sretne i s predstavnicima vojvođanske Vlade koji su obišli ovu manifestaciju.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, obilaskom „Vojvođanskog sokaka“, označili su početak dvodnevne manifestacije „Dani Vojvodine“ u Podgorici, u okviru koje će građanima glavnog grada Crne Gore biti predstavljeni turistički, privredni i kulturni potencijali Vojvodine.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su potpredsednici Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i Ivan Đoković, i ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac.

 

27 10 u Podgorici Mirovic na Danima Vojvodine

 

Predsednik Mirović i gradonačelnik Podgorice Stijepović su se, na sastanku održanom neposredno pred otvaranje „Dana Vojvodine“ saglasili da su organizovanje Dana Podgorice i Crne Gore u Vojvodini, razmena na kulturnom nivou, saradnja u oblasti poljoprivrede i nauke, te zajednički nastup na trećim tržištima, samo neke od oblasti u kojima postoji mogućnost za unapređenje saradnje AP Vojvodine i Podgorice.

Predsednik Mirović je naglasio da dvodnevna manifestacija Dani Vojvodine u Podgorici nije samo turistički događaj, već kulturni i privredni, posebno ako se imaju u vidu i sastanci sa više od 20 kompanija koji se organizuju ovim povodom u Privrednoj komori u Podgorici.

 

IMG a3f0202e7b3f44cd4d1dd394f71e683d V

 

Mirović je nakon obilaska štandova i razgovora sa privrednicima i turističkim poslenicima iz Vojvodine koji su izložili svoje proizvode na Trgu nezavisnosti, zahvalio gradonačelniku Podgorice i njegovim saradnicima, na prilici da Vojvodina predstavi svoje svoje potencijale.

Ima puno razloga za ovakve kontakte, jer smo povezani na sve moguće načine, kroz privredne i turističke potencijale, kao i na polju kulture, istakao je Mirović i izrazio uverenje da će ova manifestacija postati tradicija, te da ćemo se narednih godina okupljati i u Novom Sadu i u Podgorici, jer za time postoji potreba.

 

Nikola Stoilković i Igor Mirovic u Podgorici

 

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo tokom Dana Vojvodine imao je prilike da razgovara i sa predsednikom Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i potpredsednikom Vlade Vojvodine Ivanom Đokovićem.

Predsednik vojvođanske Vlade Igor Mirović mi je rekao da je pre neki dan obišao Pančevo, kada je bio u Rafineriji nafte. Kaže da je Pančevo zanimljivo mesto kako za privredu tako i za turizam, ima odličan položaj i naglasio je da će se u Pančevo tek ulagati, kazao je Stoilković.

 

flajeri Panceva u podgorici

 

"Vojvođanski sokak" će građanima Podgorice i turistima pružiti priliku da se upoznaju sa vojvođanskim etno motivima, budući da je zamišljen kao uređeno etno vojvođansko dvorište. Posetioci mogu da kupe tipične vojvođanske suvenire, a manifestacija je obogaćena pratećim programom u kojem učestvuju glumci i promoteri, KUD “Svetozar Marković” iz Novog Sada i tamburaški orkestar „Romansa”.

Dane Vojvodine u Podgorici je organizovala Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinske vlade.

 

IMG ad543531db305542e9197f8a1acee2cf V

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00